Historisch Moment Sliedrecht (79)

16 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Eerst een correctie aangaande het schoolhuis bij de vroegere Gereformeerde school: Het huis is in 1938 gebouwd. Adres B 807. Schoolhoofd Van Neutegem woonde in de voorloper van het pand dat eveneens het adres B 807 kende.

Oude foto:

Een fraai pand dat helaas uit ons dorpsbeeld is verdwenen. Het adres was C 142, later Kerkbuurt 226. De bewoners waren: 1914/1920 Kundrinus Adrianus Kivit van Haaften. Tot 1937 Kundrina Kivit van Haaften. Daarna tot 1956 Jose Ravestijn, directeur autobusonderneming. Vervolgens 1956/1965 Pieter Ravestijn. Na 1965 Arie Stuij. Het gebouw was tevens kantoor van de autobusonderneming ‘Twee Provinciën'.

Diverse reacties deze keer. Aart Blokland mailde: "Volgens mij stond dit pand naast de inrit van de oude TP garage op de Kerkbuurt-West. Vroeger woonde volgens mij hier Ravestijn van E.S.O.O. (Eerste Sliedrechtsche Omnibus Onderneming). Later is het nog gebruikt voor oefeningen van de brandweer Sliedrecht. Verder hebben er ook nog buitenlandse (Turkse) werknemers in gewoond. Deze werkten op scheepswerf De Klop en sluitingenfabriek Van Beesd." Wil de Bruin herinnert zich dat het pand in Wijk C naast de winkel van Boulenois stond. Nu vinden we de showroom van loodgieter Simon op het terrein van de woning van Ravestijn. Achter het pand was de autobusgarage van de Twee Provinciën. Mevrouw Sluimer herkent eveneens het huis als dat van de familie Ravestijn. Ina Stam heeft wel een heel aparte herinnering aan het pand. Haar vader is daar ooit door tandarts Sterkenburg een kies getrokken. De tandarts zou daar een kamer gehuurd hebben, voordat hij zijn eigen woning met praktijk had. Willy Vlot weet nog te melden dat het pand stond tegenover de winkel van drogist Nederveen.

Nieuwe foto:

Deze keer vragen we uw aandacht voor het pand met de 1 boven het dak. Weet u zich het nog te herinneren? Wat was dit voor een pand? Wie waren de bewoners? Enig idee wanneer deze foto gemaakt is? Wanneer werd het gesloopt? Misschien weet u nog wie de fotograaf was? Graag vernemen we uw reactie!

Doe dit aan de redactie van de Historische Vereniging Sliedrecht. Bas Lissenburg: info@historie-sliedrecht.nl of telefoon 0184-415368.

advertentie
advertentie