Nieuwe bewoners nemen intrek in Karekietstraat

17 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De nieuwe appartementen aan de Karekietstraat zijn af. Deze maand ontvingen de nieuwe bewoners de sleutels. Er wordt nu hard gewerkt om de woning in te richten naar hun eigen wensen. Gordijnen en lampen worden opgehangen, tuinmeubels op de balkons geplaatst en er verschijnen al planten in de raamkozijnen. Naast het appartementencomplex voor senioren staan negen nieuwe eengezinswoningen, die inmiddels allemaal bewoond zijn. Op diverse plaatsen wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de tuin. Wie nu langs de nieuwe appartementen rijdt, ziet mensen hard aan het werk.

,,Op de plaats van de nieuwbouw stonden nog niet zo lang geleden twee flatgebouwen. Deze waren verouderd en aan vervanging toe", vertelt Ruben Karel van Tablis Wonen, die de appartementen verhuurt. ,,Veel mensen hebben de sloop van dichtbij gevolgd, want het was een spectaculair gezicht", aldus Ruben Karel. Na de sloop is in oktober 2013 gestart met de nieuwbouw door BM Bouw uit Hardinxveld-Giessendam. Voor de verkoop van de eengezinswoningen was veel belangstelling. Vijf woningen zijn gekocht door huurders van Tablis Wonen want die kregen voorrang bij de verkoop. Ook voor de verhuur van de appartementen was direct al veel belangstelling.

Tijdens de voorbereiding en de bouw is gewerkt volgens het Lean-principe. Dat betekent dat alle activiteiten voor de nieuwbouw in nauwe afstemming en samenwerking tussen alle betrokken partijen zijn uitgevoerd. Dit heeft geresulteerd in een korte bouwperiode voor zowel de eengezinswoningen als de appartementen. Veel mensen hebben de bouw met verbazing gevolgd. ,,Als je een weekje weg was geweest, kon je bij terugkomst je ogen bijna niet geloven. Zoveel werk was er verzet", vertelt een buurtbewoonster.

De nieuwe bewoners kunnen genieten van voldoende parkeergelegenheid, een brede singel die langs een groot gedeelte van het gebouw loopt, een mooie vissteiger op loopafstand en de grote kastanjeboom die een prominente plaats in het plantsoen inneemt. Deze zogenaamde paardenkastanje stond vorig jaar nog aan de overkant van de singel, maar is met grote zorg naar een andere plek verhuisd.

advertentie
advertentie