Muziekworkshop en concert bij Crescendo

23 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Muziekvereniging Crescendo geeft op 12 juli een muziekworkshop voor de groepen 4, 5 of 6 van de basisschool. Kinderen die liever willen luisteren naar muziek zijn welkom aan het einde van de middag bij het concert van Crescendo's jeugdorkest. Deelname aan de workshop en toegang tot het concert zijn gratis.

De workshop begint om 13:00 uur. Voorbeelden van instrumenten die de kinderen kunnen proberen zijn de saxofoon en de trompet, maar ook minder bekende instrumenten zoals de klarinet, hobo, hoorn, bariton en de grote zware bas. Eerst mogen ze alle instrumenten een keertje uittesten waarna maken ze een keuze voor het instrument dat ze het allerleukst vinden. Daarna krijgen ze drie kwartier les op dat instrument. Aan het einde van de middag geven ze een concert samen met het jeugdorkest van Crescendo.

Dat concert begint om 16:15 uur, waarbij ook andere kinderen en alle ouders van harte welkom zijn. De kinderen die deelgenomen hebben aan de workshop laten hier horen wat zij geleerd hebben. Verder zal het jeugdorkest ook het toneel- en muziekstuk "Ik heb een melodietje in mijn hoofd" uitvoeren. Dit stuk gaat over Laurens, een jongetje dat een deuntje in zijn hoofd heeft dat er maar niet uit wil. Hij reist met zijn teletijdmachine door de geschiedenis langs allerlei bekende componisten die hem samen met Crescendo's jeugdorkest helpen uitvinden welk melodietje Laurens nou in zijn hoofd heeft.

Zowel de workshop als het concert vinden plaats in het verenigingsgebouw van Muziekvereniging Crescendo, Kerkbuurt 156 in Sliedrecht. Kinderen die willen deelnemen aan de workshop, moeten zich van te voren opgeven via www.crescendosliedrecht.nl.

advertentie
advertentie