PRO en SGP-CU stellen vragen over wateroverlast in Baanhoek-West

25 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Tijdens de fietstocht van de Sliedrechtse raadsleden vorige maand kwam bij een tussenstop in Baanhoek-West de waterhuishouding aldaar ter sprake. De fracties van PRO Sliedrecht en SGP-ChristenUnie concludeerden ter plekke al dat er vragen gesteld moesten worden over de problemen die in de wijk spelen als het veel of lang heeft geregend. Deze vragen hebben de fracties nu geformuleerd en naar het college van burgemeester en wethouders gestuurd.

De partijen willen om te beginnen weten hoeveel klachten er het afgelopen jaar zijn geweest van bewoners uit Baanhoek-West over wateroverlast op straat en in kruipruimtes. Ook willen ze weten wat het onderhoudsplan van de gemeente is met betrekking tot de waterpasserende bestrating. Voorts willen ze antwoord op de vragen waarom de parkeervakken niét met waterpasserende bestrating zijn uitgevoerd, wat er aan de problemen gedaan kan worden en onder wiens verantwoordelijkheid ze vallen.

Bij de aanleg van de wegen in de nieuwbouwwijk Baanhoek-West is waterpasserende bestrating toegepast, waardoor geen putten nodig zijn. Het water moet onder het wegoppervlak naar de waterberging lopen. Bij veel regenval werkt dit volgens veel bewoners niet naar behoren. Bij de fracties zijn klachten bekend over grote plassen op straat en water in de kruipruimtes.

advertentie
advertentie