RTV Holland begint half november

28 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Internetradiostation RTV Holland is bezig met de opstart. Op zaterdag 15 november gaat de zender officieel de lucht in vanuit Sliedrecht. Vanaf september wordt proefgedraaid. Volgens initiatiefnemer-journalist Peter Donk (47) loopt alles volgens planning.

Onlangs is een bestuur geformeerd voor de Stichting RTV Holland. In het dagelijks bestuur zitten naar voorzitter Peter Donk, secretaris Wim Oor en penningmeester Theo Boer. Binnenkort zal de akte bij de notaris passeren en is de officiële oprichting een feit.

Programma's

RTV Holland richt zich in de programmering op de doelgroep 40+ met informatie en gezellige muziek. "We richten ons op de inwoners van Nederland en Nederlands die kort of langdurig in het buitenland verblijven. In de programmering zie je dat ook terug in bijvoorbeeld ‘Post voor Holland'. We gaan 24/7 uitzenden met verschillende gepresenteerde en non-stop programma's. Verschillende mensen uit de omroepwereld hebben zich voor het maken van een programma bij mij gemeld. We werken uitsluitend met vrijwilligers. Velen hebben gewoon een baan en doen het ‘radio maken' ernaast. Het is een hobby", zegt Donk, die zelf werkzaam is bij de landelijke omroep. Toch moeten de gepresenteerde programma's wel een niveau hebben.

Reclame

Op de zender zal ook reclame te horen zijn. Donk: ‘Kort na het bekend worden van het initiatief ben ik al benaderd door bedrijven die reclame willen maken, maar wel voor een betaalbaar tarief. Dat laatste is bij ons aan de orde. Wie zich nu als adverteerder meldt, stapt zeer voordelig in. En krijgt dagelijks tot en met 31 december 2015 minimaal acht keer per dag een spot van dertig seconden en reclame, een banner op de website rtvholland.nl en vermelding op sociale media.

Start

Hoe de start half november zal gaan, kan Donk nog niet zeggen. "Ik heb nog een aantal maanden om daar over na te denken. Heb wel ideeën. De komende weken wordt de studio gebouwd en moet er veel in het systeem worden ingevoerd. Dat gaat de hele zomer duren. Ondertussen bouwen drie mensen aan de website, is het logo ontwikkeld en moeten veel zaken op de rails worden gezet. Aan zowel de technische als programmatische kant. RTV Holland krijgt ook een stationvoice." Ondertussen vinden de komende maanden al opnamen plaats in de regio Sliedrecht voor onder meer het programma ‘Verhalen van Holland'.

De website wordt gebouwd op www.rtvholland.nl (www.rtvholland.com is gelinkt), twitter @rtvholland, facebook RTV Holland

advertentie
advertentie