Weer winkeldief in Sliedrecht online

24 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Weer heeft een Sliedrechtse ondernemer een filmpje van een winkeldief online gezet. Na Albert Heijn vorige week heeft nu drogisterij DA De Gaper ervoor gekozen een heterdaadje via de sociale media te verspreiden. Op de Facebookpagina van de drogisterij is op scherpe beelden duidelijk te zien hoe een man een parfumflesje in zijn tas steekt.

Het filmpje is al door tientallen Facebook-gebruikers gedeeld en er wordt ook veel op gereageerd. In de reacties zeggen veel mensen dat de dader erg lijkt op de winkeldief die vorige week in Albert Heijn een oud vrouwtje van haar portmonnee beroofde.

Bekijk het filmpje hier: https://www.facebook.com/photo.php?v=287716598076953

De politie heeft in principe geen moeite met deze trend dat ondernemers hun camerabeelden online zetten. ,,Een ondernemer mag dit doen", zei politiewoordvoerder Willemieke de Vos vorige week na de commotie die het filmpje van Albert Heijn veroorzaakte. Wel benadrukte ze dat ondernemers goed de voor- en nadelen moeten afwegen. ,,Het plaatsen van zo'n filmpje kan tot strafvermindering leiden als een verdachte voor de rechter komt. Een rechter houdt immers rekening met de aangetaste privacy van de dader." Duidelijke beelden van een dief leiden soms tot een snellere aanhouding. De dader kiest eieren voor zijn geld en meldt zich bij de politie of bekenden herkennen geven bruikbare tips geven. ,,En toch kan het soms juist ook vertragend werken. De dader is gewaarschuwd en kan zich uit het zicht houden", zegt Vos.

Mensen die de dader of daders op de AH- en DA-filmpjes herkennen (het is nog niet duidelijk of het om dezelfde man gaat) wordt verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844. Ook het AH-filmpje is nog te zien op deze site.

advertentie
advertentie