Buurtbewoners kiezen voor basketbalveldje

Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Omwonenden rond de Zwanensingel hebben gekozen voor een basketbalveldje in hun buurt. De bewoners konden de afgelopen weken kiezen uit twee verschillende speelplekken voor de oudere jeugd. Variant 1 bestond uit een tafeltennistafel en basketbalpaal en variant 2 uit een speeltoestel. Variant 1 behaalde twee keer zoveel stemmen.

In totaal hebben 33 omwonenden hun stem uitgebracht; 22 kozen voor variant 1 en 11 voor variant 2. Dit betekent dat er nog dit jaar een tafeltennistafel en een basketbalpaal worden geplaatst. Een aantal 'stemmers' heeft de suggestie gedaan om ook een zitbank, een fietsenrek en een afvalbak in de inrichting van de speelplek op te nemen. Dit gaat gebeuren, laat de gemeente weten. Ook komen er enkele bomen in het omliggende gazon.

Enkele reacties van de omwonenden waren: "Wat leuk dat jullie hier staan"; "Het is een hele kinderrijke buurt, dus er zal veel gebruik van gemaakt worden"; "Fijn dat de speelplek voor de oudere jeugd gescheiden is van die van de jongere jeugd". ,,De gemeente stelt deze reacties erg op prijs", aldus woordvoerder Monique Boer.

advertentie
advertentie