Werkbezoek Beijing aan Sliedrecht

4 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Een Chinese delegatie bestaande uit een ambtelijke directie uit Beijing bezocht afgelopen vrijdag de gemeente Sliedrecht. Locoburgemeester Len van Rekom ontving de delegatie in het Raadhuis.

Het doel van het bezoek was met name dat de delegatie wilde horen hoe Sliedrecht als kleinere gemeente opereert ten opzichte van een grotere bestuurlijk eenheid zoals de Provincie en de gemeente Rotterdam. De interesse ging vooral uit naar de rol in het grotere geheel op het terrein van de lokale economie. De opgedane kennis en informatie wil de delegatie in Beijing in de praktijk brengen omdat zij daar voor vergelijkbare vraagstukken staan met kleine gemeenten rondom Beijing.

Len van Rekom: ,,De centrale boodschap van de gemeente is dat lokale economie de motor is van onze werkgelegenheid en welvaart. De gemeente wil er lokaal dan ook alles aan doen om de lokale economie te stimuleren en in staat te stellen tijdig in te kunnen spelen op het snel wijzigende economisch klimaat. In het bijzonder het snel wijzigende consumentengedrag (internet). Hiervoor zoeken we actief de samenwerking met het bedrijfsleven, omdat daar de kennis zit en de gemeente dit niet alleen kan. We willen het bedrijfsleven optimaal faciliteren. Waar nodig doen we hiervoor ook een beroep op de Drechtsteden. Samen moet dit lukken."

De reactie van de Chinese delegatie aan het eind van het bezoek was als volgt: ,,We zijn erg onder de indruk van de ervaring in de gemeente Sliedrecht in zowel de gemeentelijke als regionale ontwikkeling."

advertentie
advertentie