Open huis nieuwe zorgappartementen Waerthove

14 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - In razend tempo wordt er gebouwd aan verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht. Begin september verhuizen de bewoners naar hun nieuwe en ruime appartementen in gebouw Noorderwaert. Om deze volgende stap in de nieuwbouw van Waerthove te vieren, vindt zaterdag 13 september een open huis plaats. Geïnteresseerden zijn deze dag van 10.30 tot 15.00 uur van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen.

Deze dag zijn er diverse activiteiten op het parkeerterrein van deze Rivas-locatie aan de Kerkbuurt. Binnen is een informatiemarkt over de zorg van Rivas en natuurlijk kunnen de bezoekers enkele nieuwe appartementen bezichtigen. Voor iedereen staat een kopje koffie of thee met iets lekkers klaar. Het open huis vindt gelijk plaats met de Late Summer Fair.

De bewoners van Waerthove verhuizen begin september naar hun nieuwe en ruime appartement. 'Ieder appartement heeft een ruime woonkamer, slaapkamer, eigen sanitair, een keukenblok en een inpandig balkon', zegt Twan van de Munckhof, regiomanager bij Rivas. 'Onze bewoners kunnen hier zelfstandig wonen en leven, maar met de zekerheid van 24 uur per dag zorg in de buurt. Daarnaast kunnen zij natuurlijk gebruikmaken van alle faciliteiten die Waerthove te bieden heeft.'

Vorig jaar mei vond ook een open huis plaats in Waerthove. Toen was de eerste fase van de nieuwbouw klaar: de woongroepen voor mensen met dementie. 'Hier wordt de zorg geleverd volgens de principes van kleinschalige zorg', verduidelijkt Twan van de Munckhof. Verder is het restaurant vernieuwd en worden na de sloop van de oude woonvoorzieningen mooie tuinen aangelegd. 'Zo ontstaat in het nieuwe Waerthove een mooie, veilige en gastvrije plek om te wonen. Het is een moderne en eigentijdse gezondheidszorgvoorziening die klaar is om ook in de toekomst professionele en mensgerichte zorg te leveren.'

Iedereen is zaterdag 13 september tussen 10.30 en 15.00 uur van harte welkom op de open dag van verpleeghuis Waerthove aan de Kerkbuurt 200 in Sliedrecht.

Naar verwachting zijn alle bouwwerkzaamheden begin 2015 afgerond. Dan wordt het compleet vernieuwde Waerthove officieel geopend. Voor meer informatie over Waerthove en diensten van Rivas kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijk op www.rivas.nl.

advertentie
advertentie