Van Griensven is trots op KNOTS

16 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De vakantie zit er alweer bijna op voor de Sliedrechtse kids. Maar niet zonder eerst nog een KNOTS-gekke vakantieweek te beleven in en om de tent op de IJsbaan. Dit jaar is het thema 'ruimte', compleet met vliegende schotels, marsmannetjes en raketten. Maar ook met een tijdmachine waarmee de kinderen 950 jaar terug in de tijd gaan en Middeleeuwse spelletjes leren kennen.

Niet alleen de 550 deelnemende kids kijken ongetwijfeld al weer uit naar KNOTS, ook Henk van Griensven en Cas Besamusca van de organiserende Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) hebben er zin in. Voor Besamusca, die in november begon als sportfunctionaris bij SOJS, wordt het de eerste keer. ,,Het gaat hier precies om de leeftijdsgroep waar ik mee werk dus ik kijk er erg naar uit." Besamusca zorgt voor de sport- en spelactiviteiten op KNOTS. Zo neemt hij de kinderen donderdag via de tijdmachine mee naar de Middeleeuwse spellen, die mediëvist Henk 't Jong voor hem uit zocht in het kader van Sliedrecht 950 jaar. ,,We gaan pot slaan, negen kuilen, beugelen, hoopkens zetten. De kinderen zullen allerlei oude, maar voor hen nieuwe, spelletjes leren die ze thuis of in de buurt ook kunnen doen."

Donderdag is de meest actieve dag met naast de spellen ook een voetbaltoernooi en diverse workshops, zoals streetdance, cajon en drama. Ook woensdag is een bijzondere dag. Dan komen de burgemeesters Bram van Hemmen van Sliedrecht en Ovidiu Balan van het Roemeense dorp Orastië met een delegatie langs. ,,Begin juni zijn wij in Orastië geweest om daar over KNOTS te vertellen, nu komen zij naar Sliedrecht om te zien hoe het in z'n werk gaat. De burgemeester heeft al gezegd dat hij zeker mee wil timmeren", vertelt Henk van Griensven van SOJS.

Van Griensven zal KNOTS met trots laten zien. ,,Dit is een formule die werkt. Eigenlijk is de opzet heel basic. Laat de kinderen hun fantasie maar gebruiken." Van Griensven is wars van moderne toevoegingen. Voor hem geen X-box-ruimtes in de tent. ,,Dat doen ze thuis al genoeg. Hier moeten ze lekker actief bezig zijn. Ze vragen daar ook helemaal niet om, als ze hier zijn."

Van Griensven is ook trots op de steun van de Sliedrechtse samenleving. ,,Je ziet dat het evenement steeds breder gedragen wordt. Ook door de politiek en de ondernemers." Van Griensven heeft een lange rij sponsors aan het KNOTS weten te koppelen. De een zorgt voor de spijkers, de ander voor T-shirts, ijsjes of het hout. Ook kan hij rekenen op een grote groep van honderd vrijwilligers waaronder wethouder Hanny Visser en oud-burgemeester Martin Boevée. ,,Met z'n allen verzetten we veel werk. Maar als je dan die grote glimlach op die koppies ziet... Daar doe je het voor."

KNOTS vindt plaats van maandag 25 augustus tot en met vrijdag 29 augustus. Vrijdag 23 augustus tussen 13.00 en 15.00 uur is de voorverkoop. Een weekkaart kost dan 9 euro. Maandag kost die 10 euro. Een dagkaart kost 2 euro.

De organisatie kan nog enkele helpen handen gebruiken bij het huttenbouwen. Belangstellenden ouder dan 15 jaar kunnen contact opnemen met Henk van Griensven via 0184-414273

advertentie
advertentie