De beuk erin op Kerkbuurt 140

16 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Op de plaats van het kleine donkerbruine kroegje De Huifkar opent de familie Speksnijder na de zomer grand café Spek & Bonen. Met de nadruk op 'grand'. Wie denkt dat dat niet mogelijk is achter de kleine voorgevel aan de Kerkbuurt zal aangenaam verrast worden. Vanaf woensdag 1 oktober kunnen zij met eigen ogen zien dat daarachter voldoende ruimte is voor 85 couverts, een open keuken, een bar, loungehoeken en een te huren feestzaal.

Toen het WK was afgelopen en het tijdelijke biercafé Tante Ties de deuren sloot, ging de beuk erin op Kerkbuurt 140. Alles werd eruit gesloopt, muren werden doorgebroken, zelfs het plafond naar de eerste verdieping kwam deels naar beneden. Het resultaat is dat straks op de benedenverdieping plek is voor een grote open keuken, een bar met zitplekken voor een drankje, en diverse hoge tafels om aan te eten. Vanaf de benedenverdieping kijk je zo de open eerste verdieping in waar onder meer een loungeruimte komt, een kinderhoekje en eettafels voor grotere groepen. Dit alles in een warme industriële look met veel ijzer en natuurlijke materialen zoals hout, naar een ontwerp van Robin Speksnijder.

Maar zover is het nog niet. De afbraakfase is pas net afgerond, het opbouwen is nu aan de gang. Met veel mankracht werkt de hele familie Speksnijder deze zomer hard door om dit alles af te krijgen voor de officiële openingsreceptie op 29 september.

Achter de schermen is er al veel werk verzet, door eigenaar Dennis Speksnijder. Hij nam twee koks uit de regio aan, waarvan één finalist was in het tv-programma The Taste van Herman den Blijker. Met hen is de menukaart bijna klaar. Het concept noemt Dennis 'share dinner'. ,,Mensen bestellen allemaal kleine gerechten die centraal op tafel komen te staan en waarvan iedereen kan proeven."

Centraal in het concept staat verder het oer-Hollandse woord 'gezelligheid'. ,,Het idee is dat het etentje echt een avondje uit is. Dat je nog lang kunt blijven hangen om na te borrelen", zegt Speksnijder. ,,Je hoeft hier trouwens niet te komen eten. Voor alleen een borrel ben je ook welkom."

Spek & Bonen is zes dagen per week open (alleen op maandag dicht) vanaf 11.00 uur. Vanaf die tijd worden er broodjes, koffie met gebak (van Brokking) en kleine gerechten geserveerd.

Met het grote grand café neemt Speksnijder, tevens eigenaar van Candlelight, een flinke sprong in het diepe. ,,Het is een risico, maar daar ben je ondernemer voor. Ik weet natuurlijk wel wat er speelt in Sliedrecht. Ik heb met veel mensen gesproken en gemerkt dat dit is wat ons dorp mist. Iedereen is enthousiast, ook de ondernemers op de Kerkbuurt. Ik heb er alle vertrouwen in."

Op de foto: Dennis Speksnijder met zijn partner Gerda Dekker. Zij zal gastvrouw zijn in Spek & Bonen.

advertentie
advertentie