Afbeelding

Gemeente wil alle sporthallen behouden

24 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht heeft, in opdracht van de gemeenteraad, een Integraal Accommodatieplan (IAP) Sport opgesteld. Daarin is uiteengezet hoe de bezetting is per sporthal in Sliedrecht. Ook wordt een beeld geschetst van de verwachte bezetting als aan de Benedenveer een nieuwe sporthal wordt gerealiseerd. De conclusie van het IAP is dat alle sporthallen goed bezet zijn en ook in de toekomst zullen zijn. De gemeente adviseert daarom alle sporthallen te behouden.

Eind 2013 had Len van Rekom, nu wethouder destijds nog VVD-raadslid, de aanzet gegeven tot een IAP Sport en kreeg een meerderheid van de raad mee. De VVD zette op basis van eigen onderzoek vraagtekens bij de bezetting van de huidige sportaccommodaties in Sliedrecht. De VVD zag mogelijkheden de sporthallen De Valk en Het Crayenest te sluiten bij komst van de nieuwe hal aan de Benedenveer. Dat zou de gemeente veel geld besparen. De vraagtekens van de VVD waren voor de overige partijen genoeg reden om de gemeente de opdracht te geven eens precies in kaart te brengen hoe de bezetting van de sporthallen eruit ziet.

Dat is nu gebeurd in het IAP waarbij gekeken is naar De Stoep, De Valk, De Sprong, De Grienden, De Lockhorst en het Crayenest. De gemeente komt tot een andere conclusie dan de VVD destijds. Het gebruik door de sportclubs wordt - ook rekening houdend met de Sporthal Benedenveer - gekwalificeerd als "goed tot druk bezet". In het gebruik door scholen zal met de komst van de nieuwe hal ruimte ontstaan in De Stoep, De Valk en De Lockhorst. De gemeente verwacht echter dat die ruimte in de toekomst wordt opgevuld, aangezien leerlingenaantallen zullen toenemen en het kabinet voornemens is het aantal gymnastiekuren te verdubbelen. De gemeente adviseert derhalve alle huidige sporthallen te behouden.

Wél adviseert het IAP af te zien van de bouw van een gymnastieklokaal bij de Brede School in Baanhoek-West, als de Benedenveer-hal er komt. Deze conclusie is niet nieuw en al opgenomen in de plannen voor de Brede School. Het wachten is op een definitief besluit over de sporthal Benedenveer.

De gemeenteraad bespreekt het IAP Sport in de raadsvergadering van 16 september.

advertentie
advertentie