Ad de Waard zet punt achter politieke carrière

Lokaal nieuws

SLIEDRECHT -Ad de Waard zet, na veertig jaar diverse functies bekleed te hebben binnen het CDA Sliedrecht, een punt achter zijn politieke carrière. Afgelopen zaterdag werd de oud-wethouder 65 jaar. ,,Ad de Waard heeft er voor gekozen met pensioen te gaan en meer tijd vrij te maken voor zijn functies binnen de Hervormde Kerk", vertelt fractievoorzitter Ton Spek.

Ad de Waard is voorzitter van de Wijkkerkenraad 2 van de Hervormde Gemeente en voorzitter Kerkrentmeesterlijk Beheer. ,,Die vergaderingen zijn niet goed te combineren met de wekelijkse bijeenkomsten van de gemeenteraad en de fractie", aldus Spek. ,,Bovendien wilde hij plaats maken voor de jonge garde binnen het CDA."

Dinsdag 23 september zal De Waard voor het laatst zitting nemen in de Sliedrechtse gemeenteraad. Vincent Prins, nu burgerraadslid, neemt naar verwachting zijn plek in. Spek: ,,Wij kijken met heel veel respect terug op alles wat Ad de Waard in die veertig jaar voor het CDA in Sliedrecht heeft betekend."

Ad de Waard begon zijn politieke carrière bij de Christelijk Historische Unie en ging in 1978 mee als bestuurslid naar het Christen Democratisch Appèl. Voor het CDA werd hij in 1986 gemeenteraadslid en in 1988 fractievoorzitter. In 1998 nam hij daarvan afscheid en werd vervolgens voorzitter van het afdelingsbestuur. Dat bleef hij tot 2010 toen hij namens de partij werd afgevaardigd in het college van burgemeester en wethouders.

Naast zijn politieke activiteiten was De Waard als bestuurder betrokken bij het jeugdwerk van de CJV/YMCA, de plaatselijke Rabobank, en de Vereniging Christelijk Onderwijs Sliedrecht.

advertentie