Drie bedrijven stellen pakket samen voor startende ondernemers

29 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

REGIO - Op de regionale Startersdag in Hendrik Ido Ambacht op 13 september a.s. lanceren drie bedrijven uit deze regio een pakket om de ondernemer bij zijn start te helpen. Dit pakket, Het Ondernemerspakket, bestaat uit een communicatie-, een website- en een boekhoudmodule. Zowel voor de starter als voor het jonge bedrijf dat al enkele jaren bezig is, biedt dit pakket uitkomst. Het Ondernemerspakket is opgezet door Acadia uit Zwijndrecht, Bright Financials uit Hardinxveld-Giessendam en Elda PR uit Dordrecht.

De huidige tijd verleidt vele mensen tot de start van een eigen bedrijf, maar het besluit nemen is slechts een eerste kleine stap. Dat vinden ook de bedenkers van Het Ondernemerspakket. Eén van hen, Harry Eskes van Elda PR: ,,Een eigen bedrijf beginnen is leuk en spannend. Er komt ontzettend veel op je af. Maar al snel wordt dat 'spannende' een belemmering. Er zijn verplichtingen en heel regelmatig meer lasten dan lusten. De jonge ondernemer, wat een relatief begrip is, komt al in de startfase niet toe aan wat hij graag wil: ondernemen. Dan haken er veel ofwel af ofwel beginnen met een grote achterstand. Hun product of dienst brengen zij maar moeilijk aan de man."

Starters moeten van alles zelf uitvinden en regelen. Ze moeten zich inschrijven, een business plan maken, met de bank overleggen, een huisstijl en website bedenken, een administratie voeren, de BTW-aangifte doen en bekend worden bij hun doelgroep. Harry Eskes vervolgt: ,,Toen wij daar bij stil stonden, dachten wij: 'wat zou het goed zijn als je bij deze belangrijke items hulp kunt vinden.' Eigenlijk is er nergens een samengesteld pakket met meerdere disciplines waarmee je een professionele start kunt maken. Natuurlijk zijn wij ook zakelijk en willen een boterham verdienen. Maar als we tegelijkertijd starters, en jonge bedrijven die een volgende stap willen maken, kunnen helpen dan snijdt het mes aan twee kanten. Of zoals wij het zeggen: 'Omdat ondernemen al werk genoeg is!' Dat weten wij uit eigen ervaring."

Tijdens de lancering op 13 september geldt een speciale Startersdag-korting op Het Ondernemerspakket.

advertentie
advertentie