Waardeburgh vaart mee met Gondelvaart

28 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VEL-D-G'DAM - Op de Giessen wordt zaterdag 13 september de Gondelvaart gehouden. Waardeburgh doet deze editie weer mee. ,,Dit jaar zijn we extra goed vertegenwoordigd, want directeur Herman Klop is één van de juryleden. Hij mag de niet-commerciële boten beoordelen", vertelt Willemijn ter Horst, PR-medewerker bij Stichting Waardeburgh.

De bouw van de gondel is in volle gang. Jan Vermeulen is vrijwilliger bij Waardeburgh en verantwoordelijk voor het bouwwerk wat op de boot komt. Met een team is het concept voor het bouwwerk bedacht. En bij Jan werkt het zo: vraag wat je wil hebben en hij maakt het. Al een aantal weken is hij druk met het maken van alle onderdelen. Directeur Herman Klop: ,,Twee jaar geleden hebben we ook meegevaren met een prachtige creatie. Een aantal onderdelen zijn hergebruikt. Dit keer hebben we extra mooie lichteffecten, wat een prachtig gezicht zal zijn voor de bezoekers om te zien. Zeker in het donker!"

De zorg van Waardeburgh heeft dit jaar het Gouden Prezo-keurmerk ontvangen, het kwaliteitskeurmerk voor organisaties in de sector Verpleging, Verzorging en Thuiszorg. ,,We zijn enorm trots op het feit dat we voor de zorg in elke locatie, extramurale zorg thuis en huishoudelijke zorg het Gouden Prezo-keurmerk hebben gekregen en dat laten we zeker tot uiting komen in ons bouwwerk voor de Gondelvaart", aldus Herman Klop.

De grote onderdelen kunnen afzonderlijk van elkaar draaien. Het geheim? De motor van een tillift, een hulpmiddel om cliënten te verplaatsen van bijvoorbeeld het bed naar een rolstoel. Jan Vermeulen heeft met behulp van dit motortje een constructie bedacht, zodat de onderdelen langzaam kunnen draaien. Aan de bouw is heel wat handwerk te pas gekomen. Zaterdag 13 september moet het er allemaal piekfijn uit zien.

Bijgaande foto's zijn van de gondel van Waardeburgh tijdens de Gondelvaart editie 2012.

advertentie
advertentie