Waardeburgh eerste zorgorganisatie in Sliedrecht met vrijwilligerskeurmerk

Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Vrijwillige inzet: Goed geregeld! Dat mag met recht gezegd worden over Stichting Waardeburgh. Organisaties die deze onderscheiding krijgen, kunnen op een objectieve manier laten zien dat zij het vrijwilligerswerk succesvol en aantrekkelijk hebben georganiseerd. Het keurmerk is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en is vier jaar geldig. Donderdag 28 augustus jl. heeft Herman C. Klop, voorzitter van de Raad van Bestuur van Waardeburgh, het bijbehorende certificaat in ontvangst genomen. Het certificaat werd uitgereikt door Charlotte Brouwer. Zij is adviseur bij Vereniging NOV en werkt voor het Vrijwilligerspunt Sliedrecht.

Herman Klop is trots: "Waardeburgh is de eerste zorgorganisatie in Sliedrecht met het keurmerk voor vrijwilligers. 'Vrijwillige inzet: Goed geregeld!' is een mooie aanvulling op het onlangs verkregen Gouden Prezo-keurmerk voor onze zorg aan ouderen." Waardeburgh kan niet zonder de enthousiaste inzet van de vele vrijwilligers. Annelou Stehouwer, teamleidster vrijwilligers-coördinatie, vertelt: "Voor de meest uiteenlopende activiteiten hebben we de hulp nodig van vrijwilligers. Denk aan chauffeurs voor de Sjuttul (de vervoersdienst), helpende handen bij creatieve middagen, ondersteuning bij maaltijden of religieuze activiteiten en ga zo maar door. Onze vrijwilligers kunnen rekenen op voldoende mogelijkheden om zich met succes in te zetten. Dat is met het keurmerk bevestigd."

Waardeburgh heeft vier zorgcentra in de regio, waaronder locatie Parkzicht en locatie Overslydrecht in Sliedrecht. Ook het werk van de vele sociëteiten van Waardeburgh wordt gedragen door vrijwilligers. Annelou: "Er blijven altijd vacatures voor vrijwilligerswerk binnen onze organisatie. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op de website of contact opnemen via de Seniorenzorglijn." De gratis Seniorenzorglijn is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 - 16.00 uur via 0800 - 456 0 456.

advertentie
advertentie