IJsbaanterrein verandert 19 september in krottenwijk

10 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Een nacht in een doos op straat slapen. Dat is wat een groep deelnemers van 19 op 20 september gaan doen op het IJsbaanterrein in Sliedrecht tijdens Nacht Zonder Dak. Dit is een initiatief van de christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie Tear en wordt in Sliedrecht dit keer georganiseerd door vier jonge mensen die al eens eerder zelf deelnemer waren van het evenement. De deelnemers zamelen met de actie geld in voor de straatkinderen in Bolivia, Kenia en India.

Nacht Zonder Dak is een initiatief waarbij het doel is dat de deelnemers zoveel mogelijk geld inzamelen voor de hulp- en ontwikkelingsorganisatie Tear. In ruil daarvoor brengen zij een nacht door in de buitenlucht. Ze mogen hierbij kartonnen dozen gebruiken om hun 'krot' mee te bouwen en er zijn kleine prijzen te winnen voor de deelnemers met het mooiste krot en het meeste sponsorgeld. Op het programma in Sliedrecht staan onder andere een presentatie over Tear, het spel Slumdog Millionaire en een graffiti-, kook- en fotoworkshop. Daarnaast is er 's avonds en 's nachts een kampvuur waarbij de deelnemers zich kunnen opwarmen en chillen.

Nabootsen

Judith, Florent, Jurre en Jan-Bart zijn de vier jongeren die de actie opnieuw op touw hebben gezet nadat er vorig jaar geen Nacht Zonder Dak plaats heeft gevonden in Sliedrecht. "We hebben zelf al eens eerder mee gedaan aan Nacht Zonder Dak en vonden het zo'n mooi initiatief. Ik vond het erg leuk en gezellig om met vriendinnen eraan mee te doen. Toen ik de presentatie over het doel hoorde dacht ik 'cool, daar doen we het echt voor'. Het is niet alleen een inzamelingsactie, maar ook nog eens een ervaring, We willen het straatleven nabootsen met de krottenwijk en de deelnemers laten ervaren hoe het is om dakloos te zijn. Natuurlijk willen we het ook wel leuk houden, dus ze mogen nog wel een slaapzak meenemen.", vertelt Judith. Lachend voegt ze eraan toe: "Maar de meeste deelnemers slapen toch niet of nauwelijks".

Aanmelden

Inmiddels hebben zo'n 30 a 40 deelnemers zich aangemeld. Het team hoopt dat dat nog gaat oplopen tot minstens 70. De deelnemers kunnen met de actie zowel online als contant geld ophalen voor Tear. Het streefbedrag is minstens 3000 euro. Aanmelden voor de actie kan tot 19 september. Meer informatie is te vinden op www.nachtzonderdak.nl en de facebookpagina Nacht zonder dak Sliedrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie