Oriolus viert 5-jarig jubileum

Lokaal nieuws

Oriolus bestaat vijf jaar en sluit haar jubileumjaar op 4 oktober af met een concert in de Grote Kerk in Driebergen. Het koor brengt deze avond vanaf 20.00 uur nummers van haar eigen jubileum CD 'I have a home', 'Spiritual jubilee' van Linda Spevacek en de cantate 'Who is this King?' ten gehore.

"Het jubileumjaar is voor ons als koor heel bijzonder. In vijf jaar tijd hebben we ons sterk ontwikkeld, waardoor we nu behoren tot de top van de amateurkoren.Afgelopen jaar gaven we vijf verschillende concerten en hadden we twee CD-opnames, een scratchdag en een radio-opname. Het grote slotevenement is op 4 oktober met onder andere de presentatie van onze jubileum CD 'I have a home'. Het belooft een prachtige avond te worden waar we jong en oud van harte voor uitnodigen", aldus Eline Boer, voorzitter Oriolus.

Oriolus wordt deze avond ondersteund door zeven professionele musici. Naast Jan Lenselink op de vleugel en Jan Verwey achter het orgel, wordt Oriolus ondersteund door Kees Alers (fl uit), Sylvia Maessen (contrabas) en Mark Wester (slagwerk) De solozang voert Marjo van Someren uit, zij is vanaf de oprichting als zangpedagoge aan Oriolus is verbonden. Het concert staat onder leiding van André van Vliet.

Kaartverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel J. Baas (Traay 4C) en bouwmarkt VOA (Nijendal 22) in Driebergen of via de website projectkoororiolus.nl. In de voorverkoop kosten kaarten € 12,50. Bij de kerk bedraagt de entree € 15,00.

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Tijdens de concertavond is de jubileum CD te koop voor € 15,00.

Oriolus

Oriolus is een ambitieus koor dat bij de top van de amateurkoren hoort. Onder leiding van André van Vliet heeft het in een aantal jaren een heel eigen geluid ontwikkeld, waarbij koorklank en dynamiek kenmerkend zijn. De muzikale begeleiding is altijd in handen van professionele musici. Oriolus zingt projectmatig van concert naar concert, waardoor zij haar repertoire continu vernieuwd en aanpast aan de tijd van het jaar.

advertentie
advertentie