Weer volop 'troost' voor Hoeksche Waardse kinderen

Lokaal nieuws

DORDRECHT/SLIEDRECHT - Kinderen uit de Hoeksche Waard die met de ambulance mee moeten, zijn voorlopig weer verzekerd van troost. Suiker Unie Specialiteitenfabriek heeft op 19 september in Puttershoek honderd nieuwe Troostberen overhandigd aan medewerkers van de ambulancepost Klaaswaal. Dat was geen dag te vroeg, want de allerlaatste beer was net uitgedeeld. De nieuwe voorraad is genoeg voor ongeveer een jaar.

Ambulancechauffeur Edwin Smits, die het sponsorverzoek indiende bij Suiker Unie Specialiteitenfabriek, is dan ook enorm blij dat het bedrijf wilde meedoen. Smits: ,,De Troostbeer is zó belangrijk, hij stelt kinderen echt op hun gemak op een moment dat ze zich helemaal niet fijn voelen. Je ziet dan toch meteen een blij gezichtje. Als kinderen angstig zijn voor wat wij gaan doen, dan doen we het eerst een keer voor bij de beer. Even luisteren naar het hart van de beer bijvoorbeeld. Daarna vindt het patiëntje zelf het meestal ook goed."

Manager productie Peter Wijnbeek en teamleider Gert Gravendeel van de fabriek vinden het een erg goed doel. ,,Wij zijn actief bezig met de thema's veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het werk van de ambulancedienst past daar goed bij. Ook willen we graag dat onze sponsoractiviteiten ten goede komen aan onze directe omgeving, in dit geval de kinderen uit de Hoeksche Waard. Een ongeluk of ziekte kan iedereen die hier werkt of woont immers overkomen."

Op de foto: Peter Wijnbeek (rechts) en Gert Gravendeel schenken de nieuwe berenvoorraad aan Edwin Smits en zijn collega's van 'post Klaaswaal'.

advertentie
advertentie