Gemeente onderzoekt verkeersveiligheid Havenstraat

22 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht start deze week nog een onderzoek naar de verkeerssituatie in de Havenstraat. Er wordt onder meer navraag gedaan bij de politie naar incidenten die er eventueel in het verleden hebben plaatsgevonden. Aanleiding is een recent ongeluk op de hoek Havenstraat-Middenstraat en de reacties daarop van verontruste omwonenden op Twitter.

Woensdagavond 17 september raakte een jongen lichtgewond bij een aanrijding aldaar. Het jongetje fietste op de Middenstraat. Toen hij de Havenstraat in wilde rijden kon een automobilist een botsing niet voorkomen. De jongen is na onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht.

Gertjan vd Linden twitterde die dag: "Vanavond ongeval (auto-fietsje) op de Havenstraat in #Sliedrecht. Wellicht aanleiding voor @Sliedrechtgen om toch maatregelen te overwegen!". John Monster sloot zich hierbij aan: "Helemaal correct, ook hoek Havenstraat-Landgraafstaat onoverzichtelijk ivm dichte hekken bouwplaats". En Tamara Kraaijeveld twitterde: "Vanavond weer ongeluk Middenstraat/Havenstraat. Onoverzichtelijk kruispunt. Waarom wordt hier niks aan veranderd?".

Eerder dit jaar kaartte twitteraar Gijs Verwoerd de hoge snelheid op de Havenstraat al eens aan: "Iemand suggestie hoe #gemeente #sliedrecht te overtuigen van noodzaak snelheidsbeperkende #maatregelen in de Havenstraat?".

De gemeente geeft nu gehoor aan deze oproepen. Ze verwacht maximaal drie weken nodig te hebben voor de analyse van de verkeerssituatie. De uitkomst zal openbaar gemaakt worden. Gertjan vd Linden, woonachtig in de Havenstraat, reageerde via Twitter verheugd op het onderzoek. ,,Dat is fijn. Graag in overleg met de bewoners. De koffie staat klaar."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie