Afbeelding

Column Leon Boer: Bach-subsidie

23 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Op dit moment is het Bach-festival in volle gang. Een festival dat zich voornamelijk afspeelt in Dordrecht (U weet wel…die stad aan de andere kant van de rivier). Ik kan mij de commotie over de subsidie nog herinneren, maar wist eigenlijk niet dat het festival op negentien september al begonnen was. Op zaterdag 20 september was er zelfs een concert in de Gereformeerde kerk in Sliedrecht. Ook dat had ik even gemist. Bij navraag bleek het een klein koortje te zijn van goedbedoelende amateurs die de Sliedrechtse bijdrage van € 6500 goed moest maken.

Een amateur uitvoering van Cantate Karavaan III, is dus wat wij overhouden aan het Drechtsteden verband. Het concert van accordeonist Vladimir Shobanov op het Winklerplein is bij het schrijven van dit stuk nog niet geweest. De verwachtingen zijn hoog gespannen! Op het programma staat trots vermeld dat, de ongetwijfeld zeer virtuoos spelende trekzakartiest het Largo uit het winter gedeelte van de Vier Jaargetijden speelt. Bij mijn weten is dat stuk van Antonio Vivaldi en niet van Johann Sebastian Bach. Worden we dus ook nog voor de gek gehouden in het Drechtsteden verband!

Er moet mij toch wat van het hart. De Late Summer Fair (20.000 bezoekers) die op dertien september in Sliedrecht was, had een subsidieaanvraag gedaan bij de gemeente Sliedrecht. Dit is afgewezen om de volgende reden: 'Heeft te weinig betrekking op Sliedrecht.' Kennelijk heeft het Drechtsteden Bach koor en een trekzak artiest uit Polen wel de benodigde betrekking op onze prachtige gemeente.

Als u het goed vindt, snap ik daar geen Bach van. Maar dat terzijde. Natuurlijk kunt u nog tot dit weekeind terecht aan de overkant van de rivier waar de echt goede artiesten en orkesten optreden. Natuurlijk moet u daarvoor wel eerst even een kaartje kopen voor het luttele bedrag van vijftien euro. Maar…dan heeft u ook wat! Voor mensen die van Bach houden dan….Ik ben toch meer een Vivaldi man! Al is het 'winter'-stuk wel een tikkie deprimerend. Dat dan weer wel.

advertentie
advertentie