CDA wil vasthouden aan parkeernorm

24 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Het CDA heeft dinsdagavond met succes gepleit voor scherpere naleving van de parkeernorm bij nieuwe bouwprojecten. De fractie wees het college op het feit dat in de wijk Baanhoek-West met de projectontwikkelaar 1,5 parkeerplaats per woning is afgesproken, terwijl de afgesproken norm hoger ligt. Namelijk 1,6 per kleine woning; 1,8 per middelgrote woning en 2,0 per grote woning. ,,Deze norm hebben wij zelf vastgelegd in de nota Parkeerbeleid en dat moet het uitgangspunt zijn voor alle plannen in Sliedrecht", stelde CDA-raadslid Vincent Prins.

De fractie diende een motie in waarmee de norm geldend wordt voor alle nieuwe bouwprojecten in de toekomst. De motie kreeg een meerderheid. Alleen de VVD stemde tegen. De liberalen zien de norm als prima leidraad, maar vinden dat eventuele afwijkingen in samenspraak met projectontwikkelaars in de toekomst mogelijk moeten blijven.

Het CDA gaat echter nog verder en ziet het liefst nu al een aanpassing in de lopende afspraken met projectontwikkelaar Bouwfonds over het aantal parkeerplaatsen in Baanhoek-West. De fractie diende daarom een voorstel in tot wijziging van het bestemmingsplan. De SGP-ChristenUnie ging hier niet in mee. De fractie vindt het te ver voeren om op lopende afspraken terug te komen. Ook de VVD was tegen. VVD-raadslid Roelant Bijderwieden vroeg de CDA-fractie of zij een mogelijke claim van de projectontwikkelaar in haar overweging had meegenomen. Het CDA kreeg wel steun van PRO Sliedrecht en de PvdA. Door de afwezigheid van drie raadsleden eindigde de stemming in acht tegen acht, waardoor het amendement over een maand opnieuw in stemming moet worden gebracht.

advertentie
advertentie