Eerste Kom Erbij Festival in Sliedrecht

24 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Op 27 september aanstaande vindt het eerste Kom Erbij Festival plaats in Sliedrecht. Dit festival is georganiseerd door een werkgroep bestaande uit verschillende organisaties uit het dorp. Zij richten zich tijdens dit evenement op mensen die zich eenzaam voelen of eenzaam dreigen te worden en hopen hen hiermee te betrekken bij activiteiten en te verbinden met andere mensen en organisaties.

Het festival vindt plaats bij het oude busstation aan de Simon Stevinstraat in Sliedrecht. Om 11:00 uur wordt het evenement geopend door de wethouder waarna het logo 'Erbij in Sliedrecht' en de wensput onthuld zullen worden. In een grote ontmoetingstent kunnen de mensen onder het genot van een hapje en een drankje in gesprek komen met elkaar. Er zullen verschillende optredens zijn van onder andere muziekvereniging Crescendo, de Wilhelmus muziekkorpsen en Synergos. Buiten de ontmoetingstent is er een informatiemarkt waar zo'n 20 verschillende organisaties, verenigingen, stichtingen en geloofsgemeenschappen uit Sliedrecht zullen staan. Hier kunnen mensen terecht voor meer informatie over bijvoorbeeld het lid worden van of aansluiten bij een vereniging of organisatie.

Week tegen eenzaamheid

Het evenement vindt plaats in de week tegen eenzaamheid van 25 september tot en met 4 oktober. Tijdens deze week vinden er door heel Nederland verschillende activiteiten plaats en zo ook worden er meer Kom Erbij Festivals georganiseerd. De organisaties ASVZ, Rivas Zorggroep, Stichting Waardeburgh, Yulius, De Zonnebloem en Stichting Welzijnswerk Sliedrecht zijn een werkgroep gestart voor het tegengaan van eenzaamheid in Sliedrecht. Naast het festival vinden er ook diverse andere activiteiten plaats vanuit deze organisaties. Zo is er onder andere een pannenkoekenlunch bij Yulius, een workshop bloemschikken bij Rivas, bingo bij ASVZ en een filmmiddag bij Waardeburgh. Ook is er door cliënten van ASVZ een wensput gemaakt die op verschillende locaties aanwezig zal zijn in Sliedrecht. Hier kunnen mensen hun vraag of wens deponeren met betrekking tot het in contact komen met andere mensen.

Eenzaamheid terugdringen

Met deze laagdrempelige activiteiten moet eenzaamheid teruggedrongen worden. Eenzaamheid komt in alle leeftijdsgroepen voor. In Nederland voelt 30% zich matig eenzaam en 8% sterk eenzaam. Door middel van het evenement en de activiteiten wordt dit onder de aandacht gebracht en worden mensen zich meer bewust van dit thema. Zowel Coalitie Erbij als de werkgroep in Sliedrecht hoopt hiermee eenzaamheid verder te voorkomen en terug te dringen. Meer informatie is te vinden op de website www.samentegeneenzaamheid.nl en www.welzijnswerksliedrecht.nl.

advertentie
advertentie