Lionsclub en Rotary Sliedrecht helpen kinderen in geldnood

Lokaal nieuws

GORINCHEM/SLIEDRECHT - Stichting Leergeld AV heeft van de Lionsclub Alblasserwaard een sponsorcheque ontvangen van ruim € 10.000,- euro.

Voorzitter Ton Rietdijk overhandigde de cheque van ruim €10.00,- euro aan voorzitter Cees Nugteren van de Stichting Leergeld AV. Met deze cheque kunnen kinderen weer meedoen aan activiteiten, zodat zij niet meer aan de zijlijn staan.

Het bedrag van ruim €10.000,- euro is door een gezamenlijke inspanning van Lionsclub Alblasserwaard en Rotary Sliedrecht beschikbaar gekomen. Men heeft dit gegenereerd middels een kunstveiling met aansluitend een diner in restaurant Campagne in Hardinxveld-Giessendam.

Stichting Leergeld AV biedt kinderen, die om financiële redenen niet meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, een springplank. Hierdoor bloeien zij op, ontwikkelen kennis en vaardigheden, maar vooral ook eigenwaarde. Ze kunnen weer meedoen met hun leeftijdgenootjes aan activiteiten zoals sport of een schoolkamp. Ook helpt Stichting Leergeld bij de aanschaf van een computer, wanneer een kind naar de brugklas gaat.

advertentie
advertentie