Kinderconcert 'Ik tel tot tien...'

Lokaal nieuws

'1, 2, 3, 4.... komt er nog wat van? 5, 6, 7...ik wacht nu al zo lang.' Wat hebben opvoeders soms veel geduld nodig. Om al dat geduld van opvoeders te belonen geeft een grote groep kinderen en tieners op zaterdag 11 oktober een drietal spetterende concerten. De concerten staan in het teken van 'De week van de opvoeding' en worden georganiseerd in samenwerking met het Centrum van Jeugd en Gezin. Zij heeft muziekvereniging Crescendo gevraagd een concert te organiseren.

Crescendo, dat onder leiding staat van dirigent Paul Langerman, heeft drie kinderkoren gevraagd mee te werken. Kinderkoor 'Laudate Deum' uit Sliedrecht (onder leiding van Heidi van der Poel), 'De Wingerdknopjes' uit Wijngaarden en 'Jonge Klanken' uit Brandwijk (beide onder leiding van Rianne Stouten). Dé ingrediënten voor een sprankelend optreden: ruim 130 kinderen en tieners zingend en musicerend rondom het thema van de Week van de Opvoeding: 'Ik tel tot tien'.

Ook de locatie is bijzonder. De Gemeente Sliedrecht stelt de hal van het Gemeentekantoor aan de Industrieweg 11 beschikbaar. Nog nooit eerder vond een dergelijk optreden op deze bijzondere locatie plaats. Om het dorpsgevoel nog verder te vergroten zijn er sponsors die het geheel financieel mogelijk maken. Drukkerij Van den Dool heeft al het drukwerk gratis verzorgd en Albert Heijn Sliedrecht zorgt voor de koffie, thee, limonade en een versnapering.

Alle opvoeders en inwoners van Sliedrecht en omgeving zijn van harte welkom bij één van de optredens. Omdat de ruimte in het Gemeentekantoor beperkt is worden er drie dezelfde optredens gegeven. Er kan gekozen worden voor 14.00 uur, 16.00 uur of 19.00 uur. Van tevoren aanmelden is zeer gewenst zodat niemand teleurgesteld naar huis hoeft te gaan vanwege plaatsgebrek. Aanmelden kan op de site: www.crescendosliedrecht.nl. Entree is vrij. Na afloop van elk optreden is er koffie, thee en limonade te koop. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om deze dag mogelijk te maken.

De kinderen en tieners zijn helemaal klaar voor de start van een geweldige opvoeddag waarop zij even de baas mogen zijn en de regels mogen bepalen.

advertentie
advertentie