7 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Opening Recherchebureau

Vrijdag 3 oktober jl.was de feestelijke opening van het nieuwe recherchebureau, onderdeel van The Flying Dutchman Security Group in Sliedrecht. Een zeer solide bedrijf met een brede expertise op het gebied van veiligheid en risicoanalyses. Trots was men bij TFDSG dat de Burgemeester, de heer A.P.J. van Hemmen hierbij aanwezig was en een korte toespraak hield.

Een uitspraak die men bij TFDSG vaak hoort bij bedrijven of particulieren is: "Ik heb geen beveiliging nodig, óf we hebben geen interne fraude/diefstal binnen ons bedrijf".

Maar als we kijken naar opgeloste zaken tot op heden is de schade bijna altijd groter dan verwacht, omdat het toezicht ontbreekt binnen het bedrijf, óf omdat er tijdens verhuizingen en overnames zoveel gebeurd binnen het bedrijf dat niemand het overzicht nog heeft.

6% van de omzet van elk bedrijf gaat gemiddeld per jaar verloren doordat het eigen personeel bedrijfseigendommen meeneemt of fraudeert.

1 op de 5 mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een inbraak of een diefstal.

Ook wordt bijvoorbeeld op dit moment 80% van de burgemeesters in ons land bedreigd.

Zeer actueel nog het geval van John en Linda de Mol, nadat zij naar buiten traden met de inmiddels welbekende kwestie bleken er veel meer mensen lastig te zijn gevallen met dreigbrieven.

Conclusie is dus dat veel mensen problemen op veiligheidsgebied liever niet bespreken, of willen accepteren, terwijl we ons leven makkelijker kunnen maken én het bedrijf gezonder.

Door problemen op veiligheidsgebied bespreekbaar te maken en interne zaken anders aan te pakken kun je enorm veel geld besparen op een preventieve manier.

Dat is goedkoper en minder omslachtig dan achteraf de problemen oplossen, kijk maar eens naar de problemen die er zijn omtrent IS(IS).

Het kost nu enorm veel inspanning en extra geld om weer inzichtelijk te maken waar (teruggekeerde) Syriëstrijders zich mee bezig houden, terwijl enige tijd geleden nog enorm gekort is op de inlichtingendiensten en de dreiging er toen ook al was, maar volledig werd onderschat.

Dagelijks gebeuren dit soort voorbeelden om ons heen waaruit we veel kunnen leren om te zorgen dat we anders met veiligheid en preventie om moeten gaan.

Mocht u eens preventief uw veiligheid binnen het bedrijf willen laten toetsen, of is het al zover dat de crimineel buiten de deur gehouden moet worden, neem dan gerust eens contact op of kijk eens op info@tfdsg.com

Voor zowel bedrijven als particulieren zijn wij een beschikbare sparringpartner.

Willem van der Vlist, directeur/eigenaar The Flying Dutchman Security Group

advertentie
advertentie