Voorbereiding bouw brede school Baanhoek-West gestart

7 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Met de feestelijke overhandiging van de opdrachtbrief heeft de gemeente Sliedrecht het bouwheerschap voor de bouw van de brede school in de nieuwbouwwijk Baanhoek-West overgedragen aan de schoolbesturen van VCOS en SPON.

In het nieuwe complex, waarvoor de gemeenteraad op 27 mei een krediet beschikbaar heeft gesteld, worden 6 groepen van de Anne de Vriesschool en 5 groepen van de Bleyburghschool gehuisvest. Daarnaast komt er een kinderdagverblijf en ruimte voor peuter- en buitenschoolse opvang.

Nu het opdrachtgeverschap is overgedragen, gaan de schoolbesturen van start met het maken van een bouwplan. Er wordt naar gestreefd om de school voor aanvang van het schooljaar 2016 - 2017 te openen.

Wethouder den Braanker: ,,Er is een belangrijke stap gezet voor de realisatie van deze mooie nieuwe voorziening in de wijk." Dit wordt onderschreven door de beide schoolbestuurders Wim Dunsbergen (VCOS) en Jim Bijlstra (SPON): ,,We gaan er wat moois van maken". Beiden willen gezegd hebben dat de samenwerking op alle fronten prima verloopt.

Dunsbergen: ,,We hebben een aantal architecten aangeschreven en gaan er nu een selecteren. Als dat klaar is, wordt het project aanbesteed. Daarna wordt een aannemer gekozen die aan de slag kan. Er is een jaar voorbereidingstijd en een jaar bouwtijd. Als alles meezit, moet het beoogde tijdstip waarop de kinderen naar de nieuwe school gaan gehaald kunnen worden."

Bijlstra: ,,We zijn blij met de combinatie van de afdeling SO (Speciaal Onderwijs) van onze school en het Basis Onderwijs. Onze kinderen gaan nu deel uitmaken van een grotere gemeenschap, maar de leerlingen gaan niet gemengd worden, dat kunnen ze niet aan. We gaan nu nadenken over de inrichting van de school en lokalen. Dit laten we over aan het team, zij weten het beste wat goed is voor de kinderen en hoe het team het beste kan werken. Natuurlijk worden zij daarin begeleid door een specialist. De afdeling VSO (Voortgezet Speciaal Onderwijs) heeft een plaats gevonden in het Griendencollege waar zij meer en betere praktijkervaringen kunnen opdoen."

advertentie
advertentie