Hervormde Gemeente houdt Bijbelweek 2014

10 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT- In de herfstvakantie is weer de jaarlijkse Bijbelweek, die gehouden wordt door de Hervormde Gemeente van Sliedrecht. Deze week vindt onder andere plaats in een grote tent op het IJsbaanterrein aan de Lijsterweg. Alle inwoners van Sliedrecht zijn welkom tijdens een van de activiteiten die op het programma staan.

Voor de kinderen uit groep 1 t/m 6 is er de KinderBijbelWeek op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen (21-23 oktober). Het thema is dit jaar 'Zeesterren'. De kinderen gaan rondom dit thema zingen, een toneelstuk kijken, knutselen, knabbelen en babbelen. De tent is open vanaf 9.15 uur en de ochtenden duren van 09.30 tot 11.45 uur. Echter, de donderdagmiddag duurt tot 14.00 uur, omdat er dan na het ochtendprogramma pannenkoeken worden gegeten en vanaf 12.00 uur alle ouders, opa's, oma's, buren welkom zijn om te komen kijken en luisteren naar wat de kinderen gedaan hebben, en om samen naar de slotscène van het toneel te kijken.

Voor de tieners start ook dinsdag de TienerBijbelWeek, deze is voor jongens en meiden uit groep 7/8 van het basisonderwijs en klas 1 t/m 3 van het voortgezet onderwijs. Locatie is gebouw 'De Handpalm', Merwestraat 13. Dinsdag duurt het programma van 14.00-21.00 uur, woensdag van 13.00-19.30 uur (start in De Handpalm, vervolg in het Alblasserbos), donderdag van 13.30-21.00 uur. De tieners denken na over en zijn bezig met het thema 'Pak maar aan!'.

Dinsdagmiddag 21 oktober is er van 15.30 tot 16.30 uur een zangmiddag voor senioren. Vanaf 15.00 uur is de tent open en staat de koffie klaar. Er worden psalmen en liederen gezongen rondom het thema "Zeesterren", onder leiding van Gijs Zonnenberg. Rianne Stouten staat met u stil bij het thema.

Op dinsdagavond 21 oktober gaat men in op de actualiteit. Om 20.00 uur begint deze avond in de tent op het ijsbaanterrein. Het wordt een interactieve avond over een hoopvolle toekomst. De spreker is Arjan Baan. Christian Verwoerd zorgt voor een muzikale bijdrage bij het thema. De tent is open vanaf 19.30 uur. Voor en na het programma is er tijd voor koffie, thee, fris en voor ontmoeting.

Woensdagmiddag 22 oktober worden in de tent acht verschillende gratis workshops georganiseerd. Verschillende personen willen hun hobby/interesse/talent delen. Er kan gekozen worden uit genealogie, kruissteek-borduren, fotografie, quilten, haken, cupcakes versieren, papier decoratie en vilten. Om 14.00 staat de koffie/thee klaar en om 14.15 uur starten de workshops. Deze middag is voor jongeren, volwassenen en ouderen.

Zondag 26 oktober is er om 10.45 uur een themadienst met ds. Klaassen in de Grote Kerk, hoek Stationsweg/Kerkbuurt. Er is kinderoppas aanwezig in het naastgelegen Dienstgebouw. Na de dienst is er tijd voor koffie, thee, fris en voor ontmoeting.

Toegang tot alle programma's is gratis. Meer informatie: www.echtbelangrijk.nl.

advertentie
advertentie