Afbeelding

Column Leon Boer: Morgenstond

14 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Morgenstond heeft goud in de mond. Die kennen we allemaal wel toch? Dat klopt wel in de zomer, maar nu het donkere weer er weer aankomt, brengt de morgen donker en kou. Bij mij is het omslagpunt van de zomer naar de winter af te lezen aan mijn wekker. Ik heb zo'n ding waar je wakker van wordt door het licht dat langzaam aanzwelt. Vervolgens beginnen de vogeltjes in het apparaat vrolijk te tjielpen. In de zomer staat dat ding ook gewoon aan, maar dan zijn de vogeltjes buiten en het zonlicht haar altijd voor. Waar voor veel mensen de winter al begint als de kruidnootjes weer in de winkels liggen, begint de winter voor mij op de eerste dag dat ik van het licht van mijn wekker wakker moet worden. Vreselijk! Ik ben niet perse een zomermens, maar hou wel van licht. Het is te hopen dat we in ieder geval overdag nog wat zon hebben de komende periode.

Met de komst van de donkere dagen komt ook de kou. Daar heb ik dan weer niet zo snel last van, maar het is wel even wennen. Laatst was ik mijn dochter in bad aan het doen en vertelde ik haar dat papa later op de avond ook eens lekker in bad zou gaan liggen om warm te worden. Twee blauwe ogen keken vragend naar mij. ,,Maar papa….jij past toch helemaal niet in het bad!" Aangezien wij een bad hebben dat bij aankoop het predicaat 'familie bad' had gekregen en niet zou misstaan in een subtropisch zwemparadijs, reageerde ik enigszins geïrriteerd…,,Wat bedoel je daarmee lieverd?" vroeg ik haar. ,,Jij bent te dik voor in het bad, papa!" Nadat ik haar had uitgelegd dat het toch echt niet zo aardig was om dat te zeggen, zag ik de raderen draaien in haar ogen. ,,Papa, u bent te breed voor in het bad!"

Inmiddels ben ik proefpersoon voor de grote afval race, die in januari van start gaat en dat gaat erg goed. Afvallen wil ik altijd het liefste als het al weer vroeg donker is. Dan zijn korte dagen juist weer een voordeel! Dat dan weer wel.

advertentie
advertentie