CDA: 'Zelf zeggenschap houden over burgerloket'

Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - In september 2014 besloot het Sliedrechtse college van burgemeester en wethouders om het gemeentelijke loket te gaan onderbrengen bij een Klantencontactcentrum voor alle Drechtsteden. Het CDA liet gisteren via een persbericht weten het hier niet mee eens te zijn.

,,Het college gebruikt mooie woorden als 'handen ineenslaan', 'bundeling van krachten', 'toekomstbestendigheid' en 'kostenreductie' om de keuze voor een 'lichte gemeenschappelijke regeling' te rechtvaardigen. De keuze voor een gemeenschappelijke regeling is in de ogen van het CDA niet nodig voor een betere dienstverlening. Het gevaar bestaat dat de zeggenschap over het eigen burgerloket verschuift van Sliedrecht naar Dordrecht, terwijl de ingeschatte kostenbesparing volgens het college uitkomt op minder dan een euro per Sliedrechter."

Het persbericht vervolgde: ,,De CDA-fractie voelt er niets voor om burgers voor een paspoort of rijbewijs naar Dordrecht te sturen. Het is belangrijk dat er een loket beschikbaar blijft in het Sliedrechtse gemeentekantoor. Niet iedereen kan goed overweg met een computer. Niet iedereen is goed ter been. En een treinkaartje naar Dordrecht is ook niet gratis.

Natuurlijk zijn er verbeteringen mogelijk. Het CDA is bijvoorbeeld benieuwd naar de ervaringen van buurgemeente Molenwaard met afspraken bij burgers thuis. Maar Sliedrecht moet zelf zeggenschap houden over de dienstverlening. Sliedrecht moet hierin niet afhankelijk worden van de gemeente Dordrecht."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CDA-fractievoorzitter Ton Spek (tel. 06-22157769).

advertentie
advertentie