Afbeelding

Project 'Jongeren ontmoeten jongeren'

23 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Voor jongeren van 14 tot 25 jaar start 5 november een project gericht op het sociaal netwerk van jongeren. Het project is voor jongeren die moeilijker contacten leggen, zich soms eenzaam voelen, veel binnenshuis blijven of gewoon nog niet veel andere jongeren kennen in Sliedrecht.

Elke woensdag kunnen de jongeren in een groep bijeenkomen, elkaar ontmoeten, leren kennen en samen activiteiten ondernemen. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld iets creatiefs of koken met elkaar. En heeft de jongere zelf een leuk idee dan wordt gekeken wat er mogelijk is.

Komende jaren gaat er veel veranderen in de zorg en dienstverlening, gezien de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Deze wet wil bevorderen dat burgers zelf meer verantwoordelijkheid nemen, voor zichzelf en voor elkaar. Vanuit deze wet wordt er verwacht dat burgers, en dus ook de jongeren, participeren en hun eigen kracht aanboren. Meedoen in de samenleving en het sociale netwerk dragen hieraan bij. Het is alleen niet voor alle jongeren vanzelfsprekend dat zij een sociaal netwerk hebben, waardoor deze mogelijkheid wordt geboden om het sociaal netwerk te vergroten.

De bijeenkomst start om 18.00 uur aan de Stationsweg 4, 3363 GA in Sliedrecht, deur aan de zijkant. Meer informatie via: Rowan van Houwelingen, 06-38532153 of rowanvanhouwelingen@gmail.com.

advertentie
advertentie