'Dromen zonder beperking' laat eerste droom uitkomen

Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - ,,Ik zou graag willen ervaren hoe het is om bruidsjurken te passen." Dat was wat een jonge vrouw (38) met een licht verstandelijke beperking op haar aanmeldformulier van Stichting Dromen zonder beperking invulde. Na een check door het bestuur, om te kijken of het geheel aan de voorwaarden van stichting voldeed, werd besloten deze droomaanmelding aan te nemen en zo was de eerste droom voor de in april opgerichte stichting een feit.

Na een uitgebreid intakegesprek met de droomster (die verder anoniem wenst te blijven) en haar begeleidster volgde een overleg tussen coördinatoren en vrijwilligers. Ideeën over de hoe de dag eruit zou moeten zien, wat de dag nog mooier zou maken, alles kwam voorbij. en draaiboek werd gemaakt, sponsoren gezocht en benaderd, een datum gepland. Binnen twee weken werd duidelijk dat de droomster een onvergetelijke dag te wachten stond. In de weken daarna werd alles tot in de puntjes voorbereid.

Donderdag 23 oktober was het dan eindelijk zover. Een prachtige taxi van Ataxis uit Molenaarsgraaf, compleet met chauffeuse, stond paraat om de droomster, haar vriend en begeleidster op te halen. Een team van 4 vrijwilligsters, die ook de gehele voorbereiding van de droom hadden geregeld, arriveerde en overhandigde de hoofdpersoon van deze dag haar eerste verrassing, een door Art & Flowers uit Sliedrecht verzorgd bruidsboeket en een tweetal corsages.

Daarna was het tijd voor vertrek richting de eerste bestemming, LaNova Bruidsmode in Dordrecht. Hier wachtte een compleet arrangement met bruidskapsel, make-up (verzorgd door NoukStyle) en uiteraard het passen van bruidsjurken. Ontvangst met een heerlijk drankje en een stuk bruidstaart (verzorgd door Het Paradetaartje) maakte het geheel compleet. Fotografe Elise de Borst uit Sliedrecht (EdBFotografie) arriveerde keurig op tijd om alle gebeurtenissen mooi vast te leggen. 'De jurk' werd gevonden, en met de droomster als stralend middelpunt trok het gezelschap naar de volgende locatie.

Een rustpunt in de dag en tevens verzorging van de inwendige mens. Een high tea, volledig verzorgd door het geweldige team van Lunchroom Den Witten Haen in Dordrecht. Hier kon het gezelschap, in een speciaal voor hen gereserveerde zaal, even bijkomen van alle indrukken met op de achtergrond de favoriete muziek van de droomster.

Als volgende bestemming werd het Wantijpark gekozen, een perfecte locatie voor een fotoreportage, want ook dat hoort bij zo'n mooie dag. Met veel humor en tussendoor even een korte rustpauze werd hier dan ook ruim de tijd voor genomen.

Een passende afsluiting van deze 'droomdag'' vond plaats in Sliedrecht. Restaurant Kom aan Tafel had niet alleen een romantisch etentje voor 2 voorbereid, het gehele team kon genieten van een perfect verzorgd diner. In een zeer informele, ontspannen en gezellige sfeer werd de dag nog even doorgenomen, waarbij de vraag of de dag geslaagd was zeker niet gesteld hoefde te worden, dat straalde aan alle kanten van de droomster af.

Bij het thuisbrengen van de droomster viel het afscheid nemen dan ook best even zwaar, alle betrokkenen wilden deze dag eigenlijk nog helemaal niet tot een einde laten komen.

De droomster krijgt van Stichting Dromen zonder beperking nog een prachtig foto album als herinnering van deze mooie dag. De stichting gaat de komende weken nog meer dromen waarmaken. Meer informatie: www.dromenzonderbeperking.nl of op twitter via @DZB0184 of via Facebook onder Dromen zonder beperking.

advertentie