Ouderwets Sinterklaasfeest in Sliedrecht

31 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht trekt zich van de Zwarte Pieten-discussie weinig aan en kiest voor een Sinterklaasfeest zonder aanpassingen. ,,Lekker ouderwets Sinterklaasfeest weer dit jaar. Intocht en feest zelfde als vorig jaar. Op 1 ding na, nu komt onze Sint gewoon op tijd", twitterde burgemeester Van Hemmen vandaag.

Hij verwijst daarbij naar het incident van vorig jaar, waarbij de 'stoomboot' door een technisch mankement veel te laat in de Sliedrechtse haven aankwam. Het organiserend comité zal er alles aan doen om dat en andere tegenslagen te voorkomen. Al lijken ze een slag om de arm te houden: ,,Zaterdag 15 november zal Sint en zijn pieten weer de haven van Sliedrecht binnen varen. Als alles goed gaat belooft het een heel bijzonder feest te worden dit jaar", luidt de aankondiging op www.stichtingevenementensliedrecht.nl.

Ook de website speciaal voor de kinderen is weer actief. Op www.sinterklaassliedrecht.nl kunnen de Sliedrechtse kids spelletjes spelen, een brief naar Sinterklaas schrijven, recepten vinden, kleurplaten downloaden, foto's en video's bekijken, enzovoort.

advertentie
advertentie