Afsluiting Veerweg voor autoverkeer

1 november 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De Veerweg aan de zijde van Oud-Alblas is van maandag 10 november 6.00 uur tot zaterdag 13 december 11.00 uur geheel afgesloten.

Het kruispunt ten noorden van het Veerwegviaduct over de A15 bij Papendrecht wordt gereconstrueerd. Vanwege de hogere doorrijhoogte van 4.60 meter van het nieuwe viaduct wordt de T-kruising ten noorden van de A15 opgehoogd. Tevens wordt het fietspad omgelegd. Het nieuwe viaduct krijgt een breder fietspad aan één zijde in plaats van de huidige twee smalle fietspaden aan weerszijden van het viaduct. De aansluiting met de Veerweg dient daardoor eveneens aangepast te worden. Verder worden tijdens deze periode ook de bogen op het viaduct geplaatst.

Het lokale verkeer moet omrijden: het autoverkeer van Papendrecht naar Oud-Alblas rijdt over de N3 en N214. Verkeer uit Alblasserdam naar Oud-Alblas kan over de Vinkenpolderweg rijden of oprit 22 naar de A15 nemen en over de snelweg naar afrit 23 en via de N214 naar Oud-Alblas rijden. Verkeer tussen Papendrecht en Alblasserdam kan over de Edisonweg, Burgemeester Keijzerweg en N3 vice versa rijden.

Er worden omleidingsborden geplaatst. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd. Op de Veerweg blijft voor fietsers altijd een doorgang open, weliswaar soms over rijplaten. Het kan zijn dat fietsers even moeten afstappen.

Op het West- en Oosteinde in Oud-Alblas geldt een aslastbeperking van 15 ton.

Meer informatie: www.rijkswaterstaat.nl/a15 of volg de werkzaamheden via Twitter op @RWSA15viaducten.

advertentie
advertentie