Drechtwerk houdt aantal Wsw-ers in dienst

4 november 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Het Drechtstedenbestuur heeft onlangs besloten een groot aantal medewerkers met een tijdelijk contract in de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) langer in dienst te houden. Hierdoor kan Drechtwerk de tijdelijke contracten van medewerkers met een ernstige handicap verlengen en deels na afloop omzetten in vaste contracten.

De tijdelijke contracten van medewerkers die vóór 1 januari 2014 in dienst zijn getreden kunnen worden verlengd tot maximaal 3 jaar of tot 3 contracten. Hiernaast kunnen de tijdelijke contracten van medewerkers die in het eerste kwartaal van 2014 in dienst zijn getreden worden verlengd met zes maanden. De tijdelijke contracten van medewerkers die na het eerste kwartaal 2014 in dienst zijn gekomen, worden niet verlengd. Deze groep krijgt voorrang bij de begeleiding naar een participatieplek. De kosten van dit besluit passen binnen de bestaande budgetten.

Participatiewet

Het Drechtstedenbestuur heeft eind 2013 besloten, vooruitlopend op de Participatiewet en daarmee het stoppen van de Wsw, dat er minder mensen in kunnen stromen in de Wsw. Hierdoor kregen nieuwe kandidaten alleen nog een tijdelijk contract tot uiterlijk 1 januari 2015.

Meer duidelijk

Op dit moment is meer duidelijk over de financiering van de gewijzigde wetgeving. Dat was voor het Algemeen Bestuur van Drechtwerk aanleiding om het Drechtstedenbestuur voor te stellen een groot deel van de mensen met tijdelijke contracten in dienst te houden. Het gaat in totaal om zo'n 175 medewerkers. Van ongeveer 50 medewerkers eindigt het contract op de afgesproken contractdatum. Van 125 medewerkers kan het contract worden verlengd, waarvan ongeveer 30 medewerkers mogelijk na afloop een vast contract krijgen. Alle betrokken medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd over de nieuwe situatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie