Dames delven onderspit tegen Sneek

3 maart 2019 om 10:13 lokaal

SLIEDRECHT Terwijl het thuispubliek stil stond bij het plotse overlijden van Wim van Mourik, speelden de volleybaldames zaterdag in het hoge noorden tegen aartsrivaal VC Sneek. Ondanks een 0-2 voorsprong in sets en matchpoints in de derde en laatste set, moest de winst in Friesland achtergelaten worden: 3-2.

Het zou zo maar kunnen dat de wedstrijd van zaterdagavond de voorbode was van de finale van de play-offs om het landskampioenschap. Na het verrassende verlies van Eurosped vorige week, was dit nummer 1 tegen nummer 2. En die laatste won.

De dames kwamen nog wel knap op voorsprong (19-25 en 22-25) en een uitoverwinning leek in de maak. In de cruciale derde doorgang was het echter de thuisploeg die nipt het verschil wist te maken: 25-23 (na drie matchpoints voor Sliedrecht Sport). Ook de vierde set werd een prooi voor de Sneeksen, waarna het in de vijfde set gelijk op ging. Sliedrecht kreeg op 13-14 de eerste kans om het pleit te beslechten. Dat lukte niet, waarop Sneek wel hun eerste wedstrijdpunt wisten te verzilveren: 16-14 en 3-2. Hierdoor nadert Sneek Sliedrecht tot op één punt in de stand van de Kampioenspoule.

Woensdag volgt de thuiswedstrijd tegen Eurosped: 19.30 uur in De Basis.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie