Sliedrecht-SVL
Sliedrecht-SVL Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht zet SVL eenvoudig opzij

11 mei 2019 om 20:51 lokaal

SLIEDRECHT Mooi weer, weinig publiek, een gezapige pot voetbal en een monsterscore. Dat was de wedstrijd zaterdag 11 mei tegen S.V.L. in een notendop. Een oppermachtig Sliedrecht dat zelf niet diep hoefde te gaan om het machteloze S.V.L. de oren te wassen. Met een 8-0 nederlaag kwamen de gasten uit Langbroek nog goed weg.

al heel snel werd duidelijk dat deze wedstrijd geen boeiend schouwspel zou opleveren. Na 10 minuten schoot Roy van 't Hoog op aangeven van Sjoerd v.d. Waal de bal al hoog in de kruising (1-0) en het eerste antwoord van SVL kwam na 17 minuten pas, toen Selcuk Albayrak van afstand probeerde Mathijs Donatz te testen. Sliedrecht nam wat gas terug, maar kreeg toch nog de nodige kansjes om de score uit te bouwen.

Uiteindelijk na een half uur spelen werd het gaspedaal weer ingetrapt en freewheelde Sliedrecht via doelpunten van Sjoerd v.d. Waal (2-0), Akram Chentouf (3-0) en Hakan Tokul naar een comfortabele 4-0 ruststand. De gasten konden daar weinig of niets tegenover stellen. Verdedigend lieten zij de nodige gaatjes vallen en aanvallend zat er geen lijn in de opbouw.

Sliedrecht startte de tweede helft met Jeroen Muilwijk voor Akram Chentouf. Al snel bereikte een dieptepass Sjoerd v.d. Waal die ongehinderd 5-0 kon binnenschieten en ook Muilwijk liet van zich spreken, want op aangeven van Roy van 't Hoog zorgde hij na driekwart wedstrijd voor 6-0.

En nog was de koek niet op, want SVL kwam op alle fronten tekort, zodat Sliedrecht opnieuw via Jeroen Muilwijk op 7-0 kwam en Coen v.d. Waal via een strafschop de 8-0 eindstand kon scoren. Een monsterzege die (en dat is heel vaak zo bij dergelijke wedstrijden) nog veel hoger had kunnen uitvallen. Maar trainer Dennis v.d. Steen was in eerste instantie blij dat de ploeg in de flow was gebleven en er zonder kleerscheuren (blessures of gele kaarten) vanaf was gekomen. "Ook zo'n wedstrijd moet je winnen, je legt er heel veel energie in en deze tegenstander verliest heus niet elke week met grote cijfers, dus hebben we vandaag toch iets goed gedaan. Alleen na de 1-0 zakten we wat terug, maar in de rust hebben we nog even gerefereerd aan de 10 doelpunten tegen Serooskerke en dat werkte", aldus v.d. Steen.

Zaterdag 18 mei speelt Sliedrecht uit tegen Heerjansdam, aanvang 14:30 uur.

Opstelling: Donatz – Boom – Breidel – v.Stokkom – van 't Hoog – Chentouf (46. Muilwijk) – C.v.d.Waal – Simonis – Tokul (60.v.Laarhoven) – Sj.v.d. Waal (60.Korporaal) – v.Harlingen