Blauwe Vlag 2019 voor recreatiestrand Hollandse Biesbosch

25 mei 2019 om 13:16 lokaal

DORDRECHT Het recreatiestrand bij de zwemplas in de Hollandse Biesbosch heeft voor het 7e achtereenvolgende jaar de Blauwe Vlag ontvangen, het keurmerk voor veilige en schone jachthavens en stranden. De internationale jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 181 Blauwe Vlaggen toegekend aan 124 jachthavens en 57 stranden.

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deel nemen en hebben aangetoond veilig en schoon zijn. Genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

Het strand bij de zwemplas in natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch ontving opnieuw dit jaar de Blauwe Vlag. ,,Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk, dat een onafhankelijke organisatie ons strand de Blauwe Vlag certificering waard vindt. We investeren in de kwaliteit van duurzaamheid, natuur en milieu. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium", volgens Hans van Dam, assistent beheerder bij Parkschap Nationaal Park De Biesbosch.

De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie