Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen.
Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen. NL-Alert

Bereik NL-Alert stabiel, 9 op 10 Nederlanders ontvangt NL-Alert controlebericht

Lokaal Deel je nieuws

Lichte stijging bereik onder jongeren en ouderen

Net als in juni ontvingen 9 op de 10 Nederlanders van 12 jaar en ouder het NL-Alert controlebericht van 7 december. Daarmee is het bereik stabiel. Het bereik steeg licht onder jongeren en ouderen, blijkt uit de bereikmeting van Kantar. Met de controleberichten van NL-Alert ervaren Nederlanders hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. 

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Uit de bereikmeting blijkt dat 93% van de Nederlanders het goed vindt om via NL-Alert geïnformeerd te worden tijdens een noodsituatie.

Meer jongeren tussen de 12 en 17 en ouderen vanaf 65 jaar ontvingen het NL-Alert controlebericht in december. Ook meneer de Vries (85) ontving het NL-Alert controlebericht. “Ik vind het goed dat je een NL-Alert controlebericht ontvangt op je mobiel. Al schrok ik wel van het harde geluid. Ook zonder gehoorapparaat in. Zo vaak ontvang je geen NL-Alert dus het goed om te weten hoe het ook alweer klinkt. Als er bijvoorbeeld echt een grote brand in de buurt is en ik opnieuw die harde alarmtoon hoor, dan weet ik dat het een NL-Alert is en snel moet kijken wat erin staat.”

Zo werkt NL-Alert
Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Hiervoor hoef je niets te doen. Zodra je een NL-Alert ontvangt, laat je mobiel een hard en doordringend alarmgeluid horen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, breidt NL-Alert uit naar aanvullende kanalen. Zo is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen. Zo weten ook de mensen om je heen wat er aan de hand is en wat zij moeten doen.

Tweejaarlijks controlebericht
De overheid zendt twee keer per jaar een NL-Alert controlebericht uit op de eerste maandag van juni en december. Met het NL-Alert controlebericht kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Het volgende NL-Alert controlebericht verzendt de overheid op maandag 7 juni 2021 rond 12 uur.

EU-subsidie
Deze campagne is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Fonds voor interne veiligheid van de Europese Unie in het kader van ‘Balancing Security and Mobility’.

advertentie
advertentie