Geen corona onder medewerkers Hof van Sliedrecht

Lokaal Deel je nieuws

Omdat half december na een preventieve coronatest onder de bewoners bleek dat meerdere bewoners besmet waren, werden aansluitend ook alle medewerkers van Hof van Sliedrecht preventief getest. Gelukkig zijn er geen besmettingen onder het ‘niet-zorg’ personeel. Onder het zorgpersoneel, dat al eerder werd getest, waren wel enkele besmettingen. Zij zijn bijna allemaal alweer hersteld en kunnen weer werken.   

Het lukte in Hof van Sliedrecht heel lang om coronavrij te blijven. Medewerkers en bewoners volgen al sinds het voorjaar alle voorschriften op rondom hygiëne en afstand houden. Bezoek werd zoveel mogelijk beperkt en in november zijn alle medewerkers een mondneusmasker gaan dragen. Toch kwam in de tweede golf het virus ook bij Hof van Sliedrecht binnen. Alle bewoners zijn in overleg met de GGD gedurende 14 dagen zoveel mogelijk in hun appartement gebleven om te voorkomen dat het virus zich verder zou verspreiden. De quarantaineperiode is nu voorbij.

Met de kerstdagen voor de deur is dat een opluchting voor de bewoners. Jammer genoeg kan er dit jaar geen sprake zijn van het traditionele gezamenlijke kerstdiner, maar de koks zijn inventief! Zij verzorgen een heerlijk kerstdiner, dat in de appartementen wordt bezorgd. Zo hebben de dagen toch een feestelijk karakter.

advertentie
advertentie