v.l.n.r. Gretha Blokland, Mart Jan Visser, Chris Kornet en Alinda Baan
v.l.n.r. Gretha Blokland, Mart Jan Visser, Chris Kornet en Alinda Baan S.Hilgeman

Stichting Houthakkersclub Alblasserwaard ontvangt gift van Stichting Kringloopwinkel Sliedrecht

6 oktober 2021 om 16:39 Lokaal Deel je nieuws

Door het aanbieden van een cheque is de gift van 40 kratten aan Stichting Houthakkersclub Alblasserwaard officieel. Kringloopwinkel Sliedrecht ondersteunt met deze bijzondere gift het werk van deze stichting. De kratten zijn inmiddels geleverd op het houthakterrein. Het vervoer nam transportbedrijf De Bruin uit Hardinxveld voor zijn rekening.

Deze gift maakt het mogelijk meer hout te verwerken en te verkopen. In de kratten worden diverse soorten gekloofd hout los gestort. Na een periode van drogen wordt dit brandhout verkocht per 1,2 kuub. De opbrengst van de verkoop gaat naar mensen in financiële nood en andere goede doelen met diezelfde doelstelling.

De houthakkersclub is een stichting die sinds 2018 actief is in het hakken van haardhout. Met een team vrijwilligers wordt hout verzameld, gezaagd en gekloofd op een terrein in de Alblasserwaard. Wilt u zich verdiepen in het aanbod en/of het werk van de stichting, kijk dan op https://www.stichtinghouthakkersclub-alblasserwaard.nl/hout-kopen

advertentie
advertentie