Kamerkoor Canticum Amicorum
Kamerkoor Canticum Amicorum Foto by Liann

Jubileumconcert 20 jaar Canticum Amicorum

18 november 2021 om 13:16 Lokaal Deel je nieuws

Jubileumconcert kamerkoor Canticum in Sliedrecht

Op 27 november geeft kamerkoor Canticum Amicorum uit Hardinxveld-Giessendam een feestelijk jubileumconcert in de Grote Kerk van Sliedrecht.

Op het programma staat muziek waar het koor een band mee heeft. Alle koorleden mochten een aantal favoriete stukken aanleveren, waarvan een selectie tijdens het concert zal klinken. Zo worden Bachs motet ‘Lobet den Herrn’ en zijn cantate ‘Der Herr denket an uns’ uitgevoerd, en staan verder ‘Wie lieblich sind deine Wohnungen’ uit Ein deutsches Requiem van Brahms, ‘Jubilate in C’ van Britten en ‘De profundis’ van Nees op het programma. Bovendien klinkt deze avond een première: dirigent Patrick van der Linden schreef een compositie op de tekst van Psalm 91, speciaal voor de verjaardag van Canticum.

Aan de uitvoering verlenen behalve kamerkoor Canticum Amicorum ook het Ars Musica Orkest en sopraan Marianne Colenbrander hun medewerking. Het jubileumconcert vindt plaats op 27 november in de Grote Kerk in Sliedrecht en begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.canticumamicorum.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie