Afbeelding

Geslaagde BuurtAED actie voor Rivierdijk

30 juni 2022 om 13:46 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Een geslaagde BuurtAED voor de Rivierdijk, dat is waar Arie Verweerd op terug kijkt nu er sinds 18 juni een AED op de gevel van het appartementencomplex van de Rivierdijk hangt. Begin maart zijn er op een deel van de Rivierdijk flyers uitgedeeld voor de actie, en met succes. 

 Tijdens de actieperiode hebben veel omwonende een donatie gedaan om de AED in de buurt te krijgen. Van de €1.667,00 die nodig was om de AED aan te schaffen is €1.162,00 door omwonende gedoneerd, een fantastisch resultaat. Het resterende bedrag van €505,00 is gedoneerd door woningbouw Tablis, die eveneens de montage van de AED heeft verzorgd. De donaties door de buurt geven maar aan hoe belangrijk men het vindt dat er een AED in de buurt hangt.

 De AED hangt bij de ingang van het appartementencomplex aan de Rivierdijk, hoek Rembrandtlaan. Wanneer er via HartslagNu app een reanimatieoproep uitgezonden wordt naar de burgerhulpverleners krijgt men in de app de code waarmee de AED-kast geopend kan worden. De AED kan dan meegenomen wordt naar de locatie van de reanimatie en kan aangesloten worden op de persoon. Hiermee vergroot men de overlevingskans bij een hartstilstand.  

Wie wil leren reanimeren, kan zich melden bij de EHBO vereniging in Sliedrecht voor een cursus “Reanimatie en AED”.

advertentie
advertentie