Hoorstudio Strating verbetert de kwaliteit van horen

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - De lente hangt in de lucht. Overal nieuw leven. Met alle zintuigen kun je dat waarnemen. Je voelt het, je ziet het en je ruikt het. Maar je hoort het ook. Als dat niet vanzelf of niet gemakkelijk gaat, kan de vakaudicien daarbij ondersteunen. Hoorstudio Strating vindt goed horen belangrijk. Goed blijven horen is misschien nog wel belangrijker. Door de onafhankelijke positie van de zelfstandige vakaudicien kan de klant altijd rekenen op een betrouwbaar advies en een bijzonder brede collectie hoorhulpmiddelen van toonaangevende kwaliteit.

De ontwikkelingen op het gebied van deze hulpmiddelen hebben de laatste jaren een grote vlucht genomen. Hoorstudio Strating speelt daarop in en beschikt voortdurend over actuele kennis van de auditieve technologie. De winkel is uitgerust met twee geluidsarme aanpaskamers en de gehoormetingen worden uitgevoerd in een geluidsdichte meetcabine. De audiciens zijn Star geregistreerd en dat waarborgt een goede kennis van zaken en een registratie van vaktechnische bijscholing.

Geschat wordt dat in Nederland anderhalf miljoen slechthorenden zijn waarvan ongeveer 33 procent een hoortoestel draagt. Het duurt gemiddeld zeven jaar voordat iemand stappen onderneemt om zijn slechthorendheid te revalideren met een of twee hoortoestellen. Dat is jammer, want de huidige technieken bieden zoveel oplossingen om in diverse luistersituaties beter te kunnen horen en verstaan.

Hoorstudio Strating benadert elke klant individueel en dat begint met een gratis gehoortest en intakegesprek waarbij ze zo transparant mogelijk advies geven over de mogelijkheden. Mensen die elders hun hoortoestel hebben gekocht en niet tevreden zijn of zich afvragen of het beter kan, zijn ook van harte welkom voor een gratis second opinion.

Sinds kort is er in de zaak ook een specialist aanwezig op het gebied van tinnitus en hyperacusis. (tinnitus is oorsuizen, hyperacusis is overgevoeligheid voor harde geluiden). In de huidige maatschappij nemen deze serieuze gehoorklachten steeds meer toe waardoor de hulpvraag groot is.

Ter voorkoming van gehoor beschadiging door blootstelling van de oren aan harde geluiden of muziek biedt Hoorstudio Strating ook een uitgebreid assortiment aan gehoorbescherming, van universeel tot op maat gemaakt. Ook slaap- en zwemdopjes zijn in deze uitvoeringen desgewenst in verschillende kleuren leverbaar.

De winkel is gevestigd in een vrij nieuw pand aan de Gantelweg 2A te Sliedrecht. De plaats waar lang geleden de zaak van 'de Keukenhof' stond. Gelegen aan een ruim parkeerplein achter de basisschool Henri Dunant is de winkel gemakkelijk te bereiken met de auto. Dit wordt met de blauwe verkeersborden aangegeven als parkeerruimte Kerkbuurt Zuid. De dichtstbijzijnde bushalte is in de Middeldiepstraat waar buslijn 77 van Arriva stopt.

advertentie
advertentie