Shockwace-therapie bij Fysiotherapie Twigt

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - Talloze mensen kampen met pijnklachten en hebben al het mogelijke uitgeprobeerd om ervan verlost te raken. Een tenniselleboog, hielspoor, achillespees, kniepees of schouderklachten, al dan niet met verkalking, zijn vervelende en beperkende aandoeningen. Ook na diverse behandelmethoden houden de klachten in veel gevallen aan. Als uiterste behandeling lijkt een operatie dan de enige optie. Fysiotherapie Twigt heeft echter nog een optie om aan te bieden in de vorm van Shockwave.

Ook bieden ze de mogelijkheid voor een echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound). Hiermee kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Hierdoor is Fysiotherapie Twigt in staat om binnen het Paramedisch Centrum diverse aandoeningen duidelijk in beeld te krijgen. Ook hielspoor of een aanwezige slijmbeursontsteking zijn op een echo zichtbaar. Bij Fysiotherapie Twigt beschikken ze over een uitermate geavanceerd echosysteem. Door echografisch onderzoek is het mogelijk de juiste diagnose te stellen en de behandeling te geven die daarbij hoort.

Chronische pijnklachten gelokaliseerd in spieren en pezen zijn vaak behandelbaar met Shockwave. Deze nieuwe succesvolle vorm van pijnbestrijding is voor de tenniselleboog, golferselleboog, pijnlijke achillespees, runnerknee of jumpersknee, shintsplintsklachten, schouderverkalking en hielspoor. Deze methode is vergelijkbaar met, en ook afgeleid van, de werking van de niersteenvergruizer. Doormiddel van schokgolven wordt de pijnlijke plek behandeld. Een operatie kan hierdoor in veel gevallen voorkomen worden.

Shockwave wordt beschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbestrijding van het bewegingsapparaat. In tegenstelling tot conventionele behandelmethode 's wordt met Shockwave therapie de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden zonder medicatie of chirurgie.

Voor shockwave en echografie kan men dagelijks terecht. Ook 's avonds is behandeling mogelijk. De vergoeding vindt plaats via de zorgverzekeraar, mits er sprake is van een aanvullende verzekering.

Meer informatie: 0184-414320, info@pmctwigt.nl of www.pmctwigt.nl.

advertentie
advertentie