Bespaar op energielasten met PEP

Ondernemend

MOLENWAARD - Energiekosten vormen een steeds groter aandeel in de totale woonlasten. Daarom wordt het energieverbruik van een woning een steeds belangrijker aspect om rekening mee te houden. Niet alleen voor de huidige bewoners, maar ook bij aankoop van een woning heeft een energiezuiniger huis een streepje voor. Ook besparen op de energierekening? Binnenkort komt er een totaal nieuw concept op de markt, genaamd PEP.

PEP staat voor Partners in Energie Prestaties en is een samenwerking tussen enkele bedrijven om woningcorporaties en particuliere woningbezitters te ontzorgen met het aanbieden van een totaalpakket om de bestaande woning in twee dagen in een keer een heel stuk energiezuiniger te maken. Wie aan energiebesparing denkt, denkt veelal direct aan zonnepanelen en zonnecollectoren. Maar juist op het gebied van isolatieverbetering kan een hoop energie bespaard worden. Afhankelijk van het huidige energielabel van de woning, kan de woning door het verbeteren van de vloer-, spouw- en dakisolatie binnen enkele dagen en met een beperkte investering die zich binnen enkele jaren terugverdient, verbeterd worden van bijvoorbeeld een Energielabel D naar B. En daarmee besparen bewoners toch al gauw maandelijks een volle tas boodschappen.

Ook de gemeente Molenwaard en de Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost zijn zich bewust van het potentieel aan woningen binnen de gemeente Molenwaard dat maandelijks aanzienlijk zou kunnen besparen in het energieverbruik. Ze zijn dan ook erg positief over het initiatief van PEP om de komende maanden woningeigenaren in de gemeente te informeren en een aantrekkelijk voorstel te doen voor het energiezuiniger maken van de woning. Daarmee wordt niet alleen flink bespaard op de energierekening van de woonconsument, maar wordt er ook een steentje bijgedragen aan een beter milieu.

De overheid heeft met de Rabobank als grootste co-financierder sinds begin dit jaar een bedrag van 300 miljoen euro beschikbaar gesteld om de verduurzaming van bestaande woningen te stimuleren. Als coöperatie zoekt de Rabobank naar verbindingen die waardevol zijn voor haar klanten. ,,We streven naar een duurzame samenleving die rekening houdt met de generaties na ons. Eén van de onderdelen hierbij is onze maatschappelijke bijdrage aan de verduurzaming van woningen", zegt Walther Buijs, directeur Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost. Het energiezuiniger maken van een woning vraagt om een eenmalige investering. Een dergelijke investering kan nu met de Energiebespaarlening met een aantrekkelijk rentetarief van het Nationaal Energiebespaarfonds door vrijwel iedereen gedaan worden en betaalt zich ruimschoots terug in de lagere energiekosten. Niets is heerlijker dan te wonen in een huis dat met een laag energieverbruik moeiteloos warm wordt en zorgt voor een behaaglijk en comfortabel binnenklimaat.

Dit jaar houdt PEP een roadshow langs de dorpskernen van de gemeente Molenwaard. Hier volgt binnenkort een programma van. Daarnaast is PEP per direct op zoek naar een aantal mensen die al langer met de gedachten rondlopen hun woning energiezuiniger te maken. Graag zou PEP met hen in contact komen om een aantrekkelijk voorstel te doen voor het maken van voorbeeldwoningen. Interesse? Aanmelden kan bij: www.pepjehuis.nu.

advertentie
advertentie