Veel nieuws op Open Dag Nederveen

5 mei 2014 om 00:00 Ondernemend

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Het was zaterdag tijdens de Open Dag van Nederveen Opleidingen en Trainingen aan de Schapedrift gezellig druk. Blikvanger was de felrode landbouwtrekker van het bekende merk Massey Ferguson, waarmee onder deskundige leiding een ritje kon worden gemaakt. De verkeersschool vestigde hiermee de aandacht op het nieuwe T-rijbewijs dat op 1 januari 2015 ingaat.

Door Ria Scholten

De aanwezigheid van ex-GTST'er Koert-Jan de Bruijn gaf aan de Open Dag een extra dimensie. Hij hield een aantal verlotingen met vijf uur rijles als fraaie prijs. Algemeen directeur Ferdy van Well vertelde over de laatste ontwikkelingen. ,,Onze website is geheel vernieuwd en er is gekozen voor een nieuwe profilering van onze bedrijfsnaam. Verkeersschool Nederveen heet sinds kort Nederveen Opleidingen en Trainingen. Drie hoofdpijlers geven aan waar ons bedrijf voor staat: rijopleidingen aangevuld met diverse specialismen, nascholing en training van beroepschauffeurs en veiligheidstrainingen. Vandaag bieden we bezoekers de gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken met al onze producten en diensten."

,,Met onze lestrekker lopen we vooruit op de nieuwe rijbewijscategorie die er op 1 januari bijkomt. Om een landbouw- of bosbouwtrekker of een motorvoertuig met beperkte snelheid te mogen besturen moet je in het bezit zijn van een T-rijbewijs. De feitelijke invulling van het rijexamen wordt momenteel uitgewerkt door het CBR in samenspraak met een werkgroep waarin Nederveen als opleider vertegenwoordigd is."

,,Graag wil ik de aandacht vestigen op de rijangstbegeleiding die wij mensen kunnen bieden die om bepaalde redenen niet meer in de auto durven te stappen", liet Ferdy weten. ,,Het is dus geen rijles! Vaak zijn mensen met verkeersangst al jarenlang in het bezit van een rijbewijs. De training die wij aanbieden is erop gericht om hen, door middel van therapeutische ingrepen, te laten inzien wat de oorzaak van hun rijangst is. Onze begeleider heeft hiervoor een speciale opleiding gevolgd. Er wordt gereden in een neutrale auto zonder opschriften."

,,Via de RijbewijsApp is het mogelijk om de lesplanning, vorderingen en financiën digitaal in te zien en te beheren. Cursisten krijgen bovendien vlak voor hun rijles automatisch een herinnering. Binnenkort kunnen zij door middel van de App ook hun vrienden uitnodigen en op die manier geld terugverdienen voor hun rijopleiding. De App kan gratis worden gedownload in de Apple Store en de Google Play Store."

,,Vorige maand is de automaatcode voor het rijbewijs C en D afgeschaft", vertelde Ferdy tot besluit. ,,Mensen kunnen nu afrijden in een vrachtauto of bus met een (half)automatische versnellingsbak zonder dat zij een automaataantekening op hun rijbewijs krijgen. Als Nederveen hebben wij hierop ingespeeld door te investeren in een nieuwe vrachtwagen met automaat."

Foto-onderschrift:

De landbouwtrekker waarmee de lessen voor het T-rijbewijs worden gegeven.

advertentie
advertentie