Als bewegen niet meer vanzelf gaat

27 mei 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - Neemt de kracht in uw benen af? Raakt u snel uw evenwicht kwijt? Is overeind komen uit uw stoel of bed moeilijk? Of kunt u niet meer zo ver lopen? Door ouderdom of een ziekte is soepel bewegen soms niet meer vanzelfsprekend. Lopen, traplopen, wassen of aankleden gaat moeizamer en de kans op vallen neemt toe. Gelukkig kan een geriatriefysiotherapeut hulp bieden. In Sliedrecht en omstreken wordt deze vorm van fysiotherapie aangeboden door FysioVeste en PMC Twigt.

De geriatriefysiotherapeut houdt zich bezig met de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. De beperkingen en aandoeningen die zich specifiek bij ouderen voordoen vormen de basis voor de therapie. Voorbeelden hiervan zijn onder andere artrose, reuma en osteoporose, maar ook beperkingen ten gevolge van de ziekte van Parkinson, een beroerte of de ziekte van Alzheimer. Bij ouderen komen ook regelmatig combinaties van de verschillende aandoeningen voor en vaak is er sprake van het gebruik van meerdere medicijnen. Deze gecombineerde problematiek is bij uitstek het werkterrein van de geriatriefysiotherapeut.

Behandeling

Indien nodig kan de behandeling bij thuis uitgevoerd worden. Dat is prettig, want dan hoeft men niet naar een praktijk te komen en worden precies de bewegingen geoefend die in de eigen leefomgeving van de client van belang zijn. Clienten krijgen vooral oefentherapie gericht op het verminderen van klachten bij het dagelijkse bewegen of om achteruitgang van het lichaam te voorkomen. Daarnaast adviseren en begeleiden de fysiotherapeuten van FysioVeste en PMC Twigt ook de levenspartner of andere mantelzorgers als daar behoefte aan is.

Andere gebieden

Andere gebieden waar de geriatriefysiotherapeut zich op richt zijn:Bewegen voor ouderen (individueel of in een groep), revalidatie na bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie, valpreventie en valtraining, advisering in het algemeen (bij hulpmiddelen of bij aanpassingen in de leefomgeving), overleg en samenwerking met andere zorgverleners.

Informatie

Kijk voor meer informatie op: www.pmctwigt.nl of www.fysioveste.nl. Of neem contact op via 0184-417923 (Fysioveste) of 0184-414320 (PMC Twigt). PMC Twigt is gelegen aan de Lijsterweg 56 in Sliedrecht. FysioVeste is gelegen aan de J. vd Vondelstraat 183 in Sliedrecht.

advertentie
advertentie