InnovationQuarter en Rabobank slaan de handen ineen

3 juni 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij in Zuid-Holland en Rabobank tekenden op maandag 2 juni tijdens de Hockey World Cup in Den Haag een convenant waarmee kennis, netwerk en tientallen miljoenen euro's aan verzameld kapitaal actief beschikbaar komt voor innovatieve ondernemers. Daarmee beogen de partijen innovatie en daarmee de Zuid-Hollandse economie een flinke impuls te geven.

De nieuwe samenwerking tussen InnovationQuarter, de voormalige regionale ontwikkelingsmaatschappij in Zuid-Holland, en Rabobank richt zich op innovatieve ondernemers, voornamelijk in het Midden- en Kleinbedrijf. Het MKB, nog altijd de motor van de Nederlandse economie, kan via InnovationQuarter of één van de lokale Rabobanken in Zuid-Holland een beroep doen op de kennis, het netwerk en het verzamelde kapitaal. Eric Saris, directeur Corporate Clients Rabobank Nederland: ,,Innovatie past bij onze coöperatieve instelling. Wij willen nieuwe kansen creëren voor ondernemers door lokaal samen te werken. Zo stimuleren wij de lokale economie." Cindy Koolhout van Rabobank Nederland Innovatiepunt licht toe: ,,Het financiële ecosysteem is veranderd. Niet langer blijft een aanvraag van een innovatieve ondernemer binnen de grenzen van de lokale bank. Het stapelen van diverse vormen van kapitaal zal de toekomst worden."

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen veertien lokale Rabobanken in Zuid-Holland, Rabobank Nederland en het InnovationQuarter worden een groter netwerk en betere investeringsmogelijkheden ontsloten. Rinke Zonneveld, algemeen directeur InnovationQuarter: “Op kleinere schaal bestond die samenwerking al. En dat smaakte naar meer. Op dit moment hebben wij al 200 aanvragen ontvangen, waarvan tien procent vanuit het netwerk van de Rabobank. Daarbij gaat het in 95% van de aanvragen om investeringen in de ont wikkel- en startfase van de onderneming. Met deze nieuwe strategische samenwerking kunnen nog meer ondernemers een beroep doen op de mogelijkheden die we hen gezamenlijk bieden."

Maandag 2 juni, tijdens de Rabobank Hockey World Cup, is het convenant ondertekend. Rien Nagel, lid raad van bestuur van de Rabobank: ,,Samenwerking is heel hard nodig om een nieuwe stap te zetten in de ontwikkeling van de Nederlandse economie. We doen dat juist hier, tegen de achtergrond van het hockey. Wat innovatie betreft is hockey namelijk een geweldig voorbeeld waarbij topsport samenkomt met moderne technologie en wetenschap. Een mooie metafoor voor waar we in ons dagelijks ondernemen mee bezig zijn."

De afgelopen periode zijn er diverse gesprekken geweest rondom de samenwerking tussen InnovationQuarter, veertien lokale Rabobanken in Zuid-Holland en Rabobank Nederland. Een van de initiatiefnemers van deze nieuwe samenwerking, Fabian van der Horst, directeur Bedrijven van Rabobank Zuid-Holland Midden, zegt: ,,Het is nu een kwestie van praten naar doen en actief de samenwerking zoeken met ondernemers die willen vernieuwen en innoveren. Op deze wijze kunnen we onze waarde als community bank goed waarmaken."

advertentie
advertentie