Grootste trilblok ter wereld van Sliedrechtse bodem

Ondernemend

SLIEDRECHT - Iedereen is op zaterdag 13 september tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom op de Open Dag van Dieseko aan de Lelystraat 49. Het bedrijf geeft het publiek de gelegenheid om een kijkje te nemen in de fabriek en assemblagehallen, waar trilblokken en powerpacks worden gemaakt. Bezoekers kunnen kennisnemen van de nieuwste producten en hun ogen uitkijken bij het grootste trilblok ooit: de PVE 500M.

Door Ria Scholten

De Dieseko Group is wereldwijd marktleider in hydraulische trilblokken en aggregaten. De blokken worden ontwikkeld door de eigen Research & Development afdeling en vervolgens 'in huis' gebouwd. ,,We verkopen en verhuren onze equipment voor fundatiewerkzaamheden in de aannemerij en dan met name voor het plaatsen van buizen en damwanden", verduidelijkt Marketing Manager Douwe Feenstra. "Daarnaast bieden we een breed pakket van producten en diensten aan. Hierbij kun je denken aan service, onderhoud en reparatie van onze producten wereldwijd."

,,Voorbeelden van gerealiseerde projecten waarvoor we de equipment hebben geleverd zijn Palm Island in Dubai, het Global Tech I project dat 80 kilometer ten noorden van Groningen is gerealiseerd en de cruiseterminal van Hongkong", vult Sales Support Manager Samuel Kieviet aan. ,,Hetzelfde geldt voor het MOSE-project, een stormvloedkering die de Lagune van Venetië af kan sluiten van de Adriatische Zee. Momenteel wordt er met onze equipment gewerkt aan de uitbreiding op uit zee gewonnen land van het vliegveld van Singapore. Daarnaast werken we hard mee aan het wegenbouwproject Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA), één van de grootste Nederlandse wegenprogramma's van de komende tien jaar "

De Dieseko Group is een krachtenbundeling van twee, van oorsprong Nederlandse, bedrijven: Piling & Vibro Equipment (PVE) en International Construction Equipment (ICE). De basis voor de onderneming werd gelegd in 1974. In 2008 werden de merken ICE en PVE ondergebracht bij de Dieseko Group. Vorig jaar trad NPM Capital, onderdeel van SHV, toe als grootaandeelhouder. Naast het hoofdkantoor in Sliedrecht heeft de Dieseko Group vestigingen in China, Brazilië en Singapore. "In totaal hebben we rond de 130 medewerkers in dienst. Gekwalificeerde vakmensen van verschillende opleidingsniveaus kunnen we goed gebruiken", vertelt Feenstra. "Voorwaarde is wel dat de kandidaten een technische achtergrond hebben."

"We vinden het leuk om de mensen te laten kennismaken met ons bedrijf, waar we best trots op zijn", vertellen de heren. "Zij kunnen de PVE 500M van dichtbij bekijken, maar het trilblok ook in een videopresentatie in actie zien tijdens de belangrijke offshore test in het Duitse Cuxhaven. Uiteraard zorgen we ook voor een drankje en een hapje. Voor de kinderen is er een animatieprogramma."

Zie voor uitgebreide informatie en leuke animatiefilms de website www.diesekogroup.com.

Foto-onderschrift:

De PVE 500M tijdens het testwerk in Cuxhaven, Duitsland.

advertentie
advertentie